Nisan 29, 2024

İşi Yapan Hep Ön Plana Çıkar – Friendz10

Her sektörde her departmanın işini iyi yapması beklenir. Ama herkes işini iyi yapsa bile en çok takdir edilen her zaman için sahada işi halleden taraf olur. Örneğin bir iş yerinde çalışan pek çok eleman ve bir sürü bölüm vardır. Bir araba satış yerini ele alalım. Araba satış yerinde teknik servis, muhasebe, satış, insan kaynakları ve başka bölümler vardır. Ama en öne çıkan, en çok takdir toplayan bölüm genellikle satış bölümü olur.

İşi Yapan Hep Ön Plana Çıkar – Friendz10

Çünkü her iş yerinin amacı sarış yapıl para kazanmaktır ve parayı kazandıran bölüm satış bölümüdür. Daha da önemlisi bir satış yerinin yüzü her zaman için satış personelidir. Çünkü alıcılar satıcılarla muhatap olur ve insanlar satış personellerinin durumuna göre alım yaptıkları iş yerini yorumlarlar. Müşteriler asla perde arkasında yürüten işlerle muhatap olmazlar, perde arkasını görmezler ve perde arkasında neler döndüğünü bilmezler. Sadece kendilerine sunulanı bilirler.

İşi Yapan Hep Ön Plana Çıkar – Friendz10

Örneğin siz bir restorana gittiğinizde arka plan dediğim mutfak ve depo kısımlarını görmezsiniz. Sadece sizinle ilgilenen garsonla muhatap olursunuz. Garson size nasıl davranırsa restoran da aklınızda öyle kalır. Bu sebeple restoranlarda da satışı yapan garson son derece önemli bir konumdadır. Garson kötü ilgilenirse o zaman restoran da aklınızda kötü kalır. Garson iyi ilgilenirse o zaman restoran da aklınızda iyi kalır. Bu satış yapan her iş yeri için geçerlidir. 

Yorumlar

  • olması gereken de bu değil midir

  • Hep diyemeyiz aslında

  • İşi herkes yapar. Takdiri de herkes almalıdır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Öğreten Düşüş

Öğreten Düşüş

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Önemli Olan Bir Şeyin Parçası Olmak – Friendz10
Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun