Her Şeye Rağmen Bir Şans Vermek - Friendz10

Belli bir sosyal tecrübeden sonra insanlar insan karşısına gelen diğer insanların neler yapabileceğini ya da nasıl birisi olduğunu öngörebilir hale geliyor. Örneğin bir insanla kısa bir sohbet ettikten sonra o insanın nasıl bir yapısı olduğunu, o anda nasıl bir kafa yapısında olduğunu ve size karşı ne iyilik ua da ne kötülük yapabileceğini az çok tahmin edersiniz.

Her Şeye Rağmen Bir Şans Vermek - Friendz10

Pek çok insanda ihanet, yalan ve zarar potansiyeli görebilirsiniz. Ancak burada yaşanan son derece tuhaf bir durum vardır. O da bazı insanların pek çok şeyi görebilmesi ya da sezebilmesime rağmen karşısındaki insana bir şans vermesidir. Burada şans verilen şey ise o zarar potansiyeli yüksek olan insanın iyi diyebileceğimiz ve zararlı olmayan bir insana dönüşme potansiyelidir. Ancak böylesine bir şans verme eğilimi bir insanın içindeki idealist ve idealist olduğu kadar acınası tarafı da gösterecektir. Çünkü zaten herşeyin neye doğru evrileceği ya da nasıl devam edeceği aşidak olan insanlara yine de şans verme eğilimi zaten akılla açıklanacak bir şey değil.

Her Şeye Rağmen Bir Şans Vermek - Friendz10

Bazı insanlar için dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek son derece önemli olabilir. Böyle insanlar kendilerini kahraman zannedebilir. İçlerinde büyük bir iyilik ve dünyanın daha iyi bir yer haline gelebileceğine dair bir inanç vardır. Ama bu tarz insanlara idealizmleri ne yazık ki acıdan ve ihanetten başka bir şey getirmeyecektir. Bu kadar iyi olabilen ve en kötüsüne bile şans verebilen insanların en büyük trajedisi başkalarına verdikleri şans yüzünden kendilerine zarar vermeleridir. İnsanlar sadece ama sadece kendi istekleriyle değişebilirler. Başka hiçbir güç onları gerçekten değiştiremez. 

Yorumlar

  • bu kadar kesin konuşmamak lazım aslında

  • Kesin kez değil gibi sanki

  • Bazı insanlar bu hatayı yapıyorlar

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğru

Doğru

İyi Bir Motivasyon İnsana Her Şeyi Yaptırabilir – Friendz10
Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğru

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun