Ekim 24, 2024

Hayatın Bizlere Koyduğu Sınırlar - Friendz10

Her ne kadar çalışmanın ve çalışarak bir yerlere gelmenin, hayatta pek çok başarının veya bütün başarıların anahtarı olduğu söylense de, hayatın bize koyduğu sınırlar vardır. Bu sınırların başında da ne kadar çalışırsak çalışalım, asla ama asla elde edemeyeceğimiz durumlar gelecektir. Çalışarak iyi notlar alabilirsiniz. İyi notlar alarak iyi bir üniversite ekleyebilirsiniz. İyi bir üniversitede daha çok çalışarak çok daha iyi bir not alabilirsiniz ve çok daha iyi yerlerde işe girip çalışabilirsiniz. 

Hayatın Bizlere Koyduğu Sınırlar - Friendz10

Bunlar çalışarak elde edebileceğiniz şeylerdir. Bir de hayatın bize koyduğu sınırlarda çalışarak elde edemeyeceğimiz durumlar vardır. Örneğin belli başlı yetenekler, belli başlı özellikler çalışarak elde edilemez. Diyelim siz bir yetmiş boyunda birisiniz. Çalışarak bir seksen boyuna ulaşamazsınız. Veyahut da siz ne kadar hızlı koşmaya çalışırsanız çalışın, bir araba kadar hızlı koşamazsınız veya bir kuş gibi uçamazsınız. Hızlı giden araçlar veya uçan araçlar insanlar tarafından yapılabilir.

Hayatın Bizlere Koyduğu Sınırlar - Friendz10

Ancak insanların kendisi, kendilerini bu hale getiremezler. Hadi bunları da çalışma kategorisinin içine alalım ve insanların yaptıkları araçlarla bir şekilde kendilerini o hızlara ulaştırdıklarını varsayalım. O halde şöyle bir örnek vereyim. Çalışarak dahi olabilir misiniz? Siz bir dahi değil iseniz ve zeka seviyeniz belli bir seviyedeyse çok çalışarak dahi olamazsınız. Veyahut da ne kadar çalışırsanız çalışın şu anda uzay şartlarında hayatta kalamazsınız. Mesela kalkıp da çok uzaktaki bir galaksiye gidemezsiniz. Şu an için bunu hiçbir insan, hiçbir teknolojiyle yapamaz. Çünkü insanın ömrü buna yetmez. Aradaki mesafeler çok uzun. İşte hayatın bize koyduğu sınırlar aslında bizim çalışarak bile her şeyi yapmamıza müsaade etmez. 

Yorumlar

  • Elbet sınırlar olacaktır

  • Ne yazık ki her şeyi yapamayız

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Güneş Enerjisi Panelleri ve Kelebekler

bubble30
Nielawore

GİDİŞİM MUHTEŞEM OLACAK: NGC 6210

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun