Güçlü Zannetme Yanılgısı – Friendz10

Bir insanın hayatta belki de en büyük psikolojik ihtiyaçlarından birisi kendisini güçlü zannetmek ya da güçlü zannettiği kişinin yanında olduğunu bilmektir. Bu ihtiyacın temel sebebi ise kişinin kendisinin güvende olduğunu ve hayatta kalacağını bilmesi ile ilgilidir. Ancak burada insanların güçten anladıkları şeyler onların hayata olan bakış açısı ile doğrudan ilgilidir.

Güçlü Zannetme Yanılgısı – Friendz10

Bir insanın vizyonu, bilgisi, zeka seviyesi, tecrübesi yani hayata olan bakış açısını oluşturan etmenleri onun güç kavramına olan bakış açısını belirler. Bu bakış açısı ise insanın bazen yanılgıya düşmesine neden olur. Çünkü hayata olan bakış açımızın yeterince derin olmaması gücün ne olduğu gibi evrensel bir kavramın idrak edilmesinde sorunlar ortaya çıkartabilir.

Güçlü Zannetme Yanılgısı – Friendz10

Diyelim hayatı boyunca normal denebilecek şartlarda büyümüş, okula gitmiş eğitimli ve diploma sahibi birisi için güç kavramı bireyin eğitim seviyesi ve bilgi düzeyi ile ilgili olabilir. Ama zor şartlarda büyümüş yalnız kalmış ve hayatı boyunca savaşmış diyebileceğimiz birisi için güç kavramı çok daha başka olacaktır. Burada insan hayata sadece kendi bakış açısı ile bakarsa yanılgı içine düşecektir. Ama başka insanların da bakış açılarından da bakıp ufkunu genişlettikçe gücün ne olduğu sorusuna da daha doğru bir yanıt bulacaktır.

Yorumlar

  • İnsanlar vizyonları kadar güçlüdür

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğru

Doğru

İyi Bir Motivasyon İnsana Her Şeyi Yaptırabilir – Friendz10
Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğru

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun