Mayıs 16, 2024

Gerçekle İnatlaşmak - Friendz10

İnsanların gerçekleri kabul etmek konusunda son derece kaçamak davrandıklarını söylemiştik. Bir de gerçeği gören ama gerçeği kabul etme konusunda zorlanan insanlar vardır. Bunu gerçeği kabul edip sindirememe olarak düşünebiliriz. Tam olarak bir reddetme değil ama kaldıramayıp yumuşatma ve gerçekle anlamsız bir insatlaşmaya girmekle ilgili. Bu tarz bir insanın şöyle diyalogları olacaktır. 

Gerçekle İnatlaşmak - Friendz10

Örneğin bir insan yaşadığı şartların aslında diğer pek çok insana göre daha kötü olduğunu anlamış olsun. Bu gerçeği yıllar sonra anlamış olsa da bunu değiştirmek için yapabileceği bir şey olmadığını ya da bunun çok zor olduğunu gördüğünde içinde bulunduğu gerçeğin acı yükünden kaçmak için "evet ben zor maddi şartlarda yaşıyorum ama beni buraya iten şey kaderim oldu. Hayat daha adil olmalıydı ve gelir dağılımı daha adil olmalıydı" gibi cümleler sarf edecektir.

Gerçekle İnatlaşmak - Friendz10

Burada "ama" kelimesi ve sonrasında gelen sözcükler aslında insanın gerçeği kendi zihninde eğip bükmesi ve suçu dışarıya atmasından başka bir şey değildir. Çünkü içşnde bulunduğu durumun kabahatini tamamen kendi üzerine yüklese psikolojik olarak çökecektir. Burada yaşanan şey gerçekten kaçmak değil gerçekle inatlaşarak onu eğip bükmektir. Eğip büktüğümüz gerçek o anda o insanın gerçekliği haline gelir ve kendisinin zarar görmediği bir gerçeklikte yaşamaya başlar. Ama bir yalan içinde yaşadığının farkında değildir. 

Yorumlar

  • yüzleşmek zor gelir bazen

  • Gerçeği çarpıtmak bize hiçbir şey kazandırmaz

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İsteği Anlamak

İsteği Anlamak

Risk Büyüdükçe Kazanç da Büyür – Friendz10

Risk Büyüdükçe Kazanç da Büyür – Friendz10

Kolayı Başarmak Başarı Değildir – Friendz10

Kolayı Başarmak Başarı Değildir – Friendz10

Son Oyun – Friendz10

Son Oyun – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İsteği Anlamak

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun