Geniş Bir Çevre Geniş Fırsat Demektir – Friendz10

Toplumda var olan her iş kolunun insanlar tarafından yapıldığını düşünürsek burada önümüze çıkan sonuçlardan birisi çeşitli sosyal yapılardan fazla sayıda insan tanımanın aslında fırsatlara ulaşma açısından son derece önemli olduğunu anlayabiliriz. Evet fırsat kapılarını açan anahtarlar aslında diğer insanlardır. Örneğin siz bir hastanede işe girmek istiyorsunuz ama işe girmenizi sağlayacak bir tıp eğitiminiz yok. Peki bu durumda hastanende işe girmeniz imkansız hale mi gelir?

Geniş Bir Çevre Geniş Fırsat Demektir – Friendz10

Hayır gelmez. Eğer o hastanede çalışan bir doktoru tanıyorsanız ya da üst düzey birisini tanıyorsanız o zaman o hastanende işe girebilirsiniz. Belki tıp bilgisi gerektiren doktorluğu yapamazsınız ama tıp bilgisi gerektirmeyen teknisyenlik, sekreterlik ya da güvenlik görevliliği gibi işleri yapabilirsiniz. Burada önemli olan bir konuda uzmanlığınız olması yanında bir de ulaşmak istediğiniz yere ulaşmanızı sağlayacak bir insanı tanıyor olmanızdır.

Geniş Bir Çevre Geniş Fırsat Demektir – Friendz10

Bu durumu sadece iş için düşünmeyin. Farklı sosyal ortamlara girmek için ve başka insanlarla tanışabilmenizin yolu yine o sosyal çevreden olan birisini tanımanızdır. O sosyal çevreden olan birisini tanımıyorsanız o zaman o sosyal çevreye girmeniz de zor olacaktır. İlle bir yere girebilmenin tek şartı sosyal çevre değildir ama bazen bir fırsata ulaşabilmeniz önemli ir şartı sosyal çevredir. 

Yorumlar

  • katılıyorum çevre önemli

  • Çevre çok önemli

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğru

Doğru

İyi Bir Motivasyon İnsana Her Şeyi Yaptırabilir – Friendz10
Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğru

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun