En İyi Öğrenme Şekli – Friendz10

Öğrenmek dediğimiz zaman aklımıza ilk olarak kitaplar, defterler ve kalemler gelebilir. Ama sadece kitaplarla, defterlerle ve kalemlerle öğrenmeye çalıştığımız zaman bazı şeyleri öğrenme konusunda son derece büyük sorunlarla karşılaşabiliriz. Çünkü sadece teorik bilgi ile bir şeylerin üstesinden gelmeye çalışırsak öğrenmemiz zaman alacaktır.

En İyi Öğrenme Şekli – Friendz10

Bunun sebebi ise bu tarz bir öğrenmede sadece teorik bilginin yer alması ve pratik hiç olmadığı için aslında öğrenilen şey tek bir duyu organımıza hitap eder o da gözlerimize. Sadece pratik bilgi ile gidilirse o zaman da hiç bilmediğimiz o konuyu öğrenmek yine uzun sürer çünkü neyin nerede ve nasıl kullanıldığını öğrenene kadar oldukça zaman geçer.

En İyi Öğrenme Şekli – Friendz10

Bu sebeple en iyi öğrenme yöntemi için üç şeyin bir arada olması gerekir. Teorik bilgi, pratik yapabilme ve bu sırada konu ile ilgili soru sorabileceğimiz bir uzman. Bu üçünün bir arada olduğu bir ortamda herhangi bir konuyu öğrenme hızımız inanılmaz ölçüde artacaktır. İşin kötüsü ise bu üçünü aynı anda bulma şansımızın hayatta son derece düşük olmasıdır.

Yorumlar

  • İyi bir fikir olabilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğru

Doğru

İyi Bir Motivasyon İnsana Her Şeyi Yaptırabilir – Friendz10
Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğru

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun