Ağustos 26, 2025

Dönemsel Toplu Dertler – Friendz10

Hepimizin dönem dönem farklı dertleri olur. Bazı dönemlerde manevi açıdan büyük zorluklar yaşarken bazı dönemlerde ise hayatın farklı alanlarında büyük zorluklar yaşarız. İşte tıpkı bireylerin dönem dönem yaşadığı dertler gibi toplumların da dönemsel toplu dertleri vardır. Toplumların dertleri ise o toplum içinde yaşayan pek çok insanın ortak derdi olarak düşünülebilir.

Dönemsel Toplu Dertler – Friendz10

Örneğin sizin için maddiyet büyük bir dertse muhtemelen yaşadığınız toplum içindeki pek çok insanın ortak derdidir. Ya da kendinizi yalnız hissediyor ve bundan dert yanıyorsanız bu konuda yalnız olmama ihtimaliniz çok yüksek çünkü o toplum içindeki pek çok insan bu konuda dertlidir. Çünkü sizin dertleriniz muhtemelen tüm tolumda görülüyor olabilir.

Dönemsel Toplu Dertler – Friendz10

Bu tarz toplumsal dertler ise sizleri öldürmez belki ama hayatınızı ciddi şekilde zorlaştırabilir. Ancak toplumlar için dönemseldir ve bir gün mutlaka geçecektir. Hayatta yalnız kalmayacağımız yegane konu muhtemelen insanlarla ortak dertlere sahip olmamızdır. Sıkıntıların insanları birbirine bağlamasının en önemli sebeplerinden birisi bu olabilir.

Yorumlar

  • ülkece, dünyaca, evrensel… hep bir sorun var

  • Katılıyorum.

  • Hayatı zorlaştırıyor ciddi manada

  • Dertli olmak konusunda yalnız değiliz

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Birbirlerinden Kopan İnsanlar

Birbirlerinden Kopan İnsanlar

Yaşamın Amacı

Yaşamın Amacı

Sahte Vaatler

Sahte Vaatler

Düzensiz Hayatlar

Düzensiz Hayatlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Birbirlerinden Kopan İnsanlar

probiyotik

Batıl İnanç: YILDIRIM

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun