Bugün herhangi bir konuda kendinizi %100 olarak doğru ve net bir bilgiye ulaşabilecek bir şekilde bulmanız neredeyse imkansız hale geldi diyebiliriz. Yani gidip bugün birisine, bir uzmana bir şey sorsanız, o uzman kişinin size uzmanlık alanıyla ilgili %100 net ve bütün bilgiyi söyleyebilmesi neredeyse olanaksız hale geldi. Bunun en önemli sebeplerinden birisi, insanların artık o kadar da uzman olamıyor olması, yani bir özensizlik söz konusu.
Herkes bir şey biliyor ama herkes farklı bir şey biliyor. Bilgileri toplarken mecburen insanlardan parça parça, ufak ufak toplayıp o şekilde hareket etmek zorunda kalıyorsunuz. Böylesi insanı yoruyor. Tek bir uzmandan tüm bilgileri öğrenebilmek yerine birçok uzmanı dolaşıp onlardan parça parça bilgi toplamanız gerekiyor. İşte bu yüzden doğru bilgiye ulaşmak bugün oldukça zor hale geldi.
Doğru bilgiye ulaşmanın bu kadar zorlaşmasının bir diğer sebebi ise çok fazla bilginin artık hayatımızın içinde oluyor olması. Yani internete bir şey yazdığınız zaman o konuyla ilgili bir sürü sonuç çıkıyor. Hatta milyonlarca bile sonuç çıkabiliyor. Ancak doğru olan bilgi bir tanedir genellikle. Ve geri kalan bilgiler o zaman ya yanlış oluyor ya da eksik oluyor. İşte bu milyonlarca bilgi arasından doğru ve net olanı bulmak artık imkansız hale geldi. Her alan için değil ama bazı konular için durum böyle. Bu da doğru bilgiye ulaşmanın zorluğunun bir diğer sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Yani hem insanlar artık bir konuda eskisi kadar uzman değiller hem de çok fazla bilginin artık ortalıkta dolaşıyor olması doğru bilgiye ulaşmayı, doğru olan bilgiyi seçmeyi imkansız hale getirdi. Ne yazık ki böyle bir durumda da doğru olana, gerçek olana ulaşmak oldukça zor, hatta imkansız hale geldi.
kaptanfilozof06
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız