Nisan 28, 2024

Doğru Anları Yönetebilmek – Friendz10

Hayatta kazanabilmek için doğru anlar ve bu doğru anların doğru zamanlarda değerlendirilmesi gerekir. Ne kadar çok çabalarsak çabalayalım ya da ne kadar çok çalışırsak çalışalım doğru anları değerlendiremezsek asla kazanç elde edemeyebiliriz. Ama çok çalışıp çabalamadan sadece doğru anları değerlendirerek kazanma şansımız hep olacaktır.

Doğru Anları Yönetebilmek – Friendz10

Kesin değildir ama hep olacaktır. Örneğin siz bir yerde yıllardır çalışıyorsunuz ve şef olmak istiyorsunuz. Bir de iş yerine yeni başlayan birisi olduğunu düşünelim. Gün geldi ve o iş yerinde şeflik için boş bir pozisyon açıldı. İşte bu doğru anın geldiği andır. Eğer çok çalışan kişi o anda şeflik için eline geçen fırsatı değerlendirmez ise şeflik kadrosu o iş yerine yeni başlamış elemana kalabilir. Bu doğru anın değerlendirilmesi ile ilgiliydi.

Doğru Anları Yönetebilmek – Friendz10

Bir de doğru anları yönetmek vardır. Şef olma örneğine geri dönelim. Diyelim bu çok çalışkan arkadaşımızın müdür ile son derece iyi ilişkileri olsun. Bununla birlikte çalışma arkadaşları tarafından seviliyor ve şefliği hak ettiğini çalışma arkadaşlarına kanıtlamış olsun. Böyle bir durumda çalışkan arkadaş şeflik fırsatını zaten takip ediyor olacaktır. Bir de çevresinden alacağı desteği de ayarlamış olacağı için aslında kendi doğru anını kendisi yaratmış olacaktır. Yani doğru anları yönetmiş olacaktır. 

Yorumlar

  • Bu bazen çok zor olabiliyor

  • e tabi şart bunlar

  • İnsanın kendi hayatını yönetmesi kadar zor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kibir

Kibir

Koşulları En İyi Şekilde Kullanmak – Friendz10
Ceza Başarısızlığı Önler – Friendz10

Ceza Başarısızlığı Önler – Friendz10

İleriye Fazla Sıçramak – Friendz10

İleriye Fazla Sıçramak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kibir

probiyotik

36 Milyon Yaşındaki Penguen

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun