Nisan 29, 2024

Doğa Denge İçindedir – Friendz10

Doğaya baktığımız zaman mevcut olanı koruduğunu fark edebiliriz. Tabi doğal şartlar değişmediği sürece. İnsan yapımı olan şeyler ise dengesizdir ve yine insanlar tarafından ortadan kaldırılabilir. Örneğin para insan icadıdır ve insan istediği zaman parayı ortadan kaldırma gücüne sahiptir. Ya da politika ve devletler gibi insan icadı kavramlar insanın inisiyatifine kalmış bir ömre sahiptir.

Doğa Denge İçindedir – Friendz10

Ama doğa öyle değildir. İnsan doğayı değiştiremez ya da bozamaz. Sadece değiştirdiğini ya da bozduğunu zanneder. Doğada var olan neyse yine aynı miktarda var olmaya devam eder yani silinemez. Ayrıca doğa bozulan dengesini bir şekilde yerine koyar. Örneğin günümüzde küresel ısınma yüzünden olacakları düşünelim.

Doğa Denge İçindedir – Friendz10

Küresel ısınma insanların sebep olduğu ve dünyanın ortalama ısısının artmasına sebep olan bir olaydır. Eğer küresel ısınma bu şekilde devam ederse kutup noktalarında eriyen buzullar en sonunda okyanus sularının soğumasına ve su seviyesinin yükselmesine neden olabilir. Soğuyan okyanus küresel ısınmanın önüne geçip bir soğumaya neden olabilirken suların yükselmesi ile bir sürü insanlık yerleşimi sular altında kalacağından küresel ısınmaya sebep olan insanlık medeniyeti ağır darbe almış olur. Belki de binlerce yıl içinde Dünya kendi doğal dengesini yeniden toparlarken olan insanlara olmuş olacak.

Yorumlar

  • Doğa eninde sonunda kendisini denge durumuna getirir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Öğreten Düşüş

Öğreten Düşüş

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Önemli Olan Bir Şeyin Parçası Olmak – Friendz10
Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun