Temmuz 27, 2024

Çok Konuşmak - Friendz10

Benim açımdan konuşmanın temel amacı genel olarak ve öncelikle bir sıruna hızlıca çözüm üretmektir. Çümkü hızla çözemediğimiz sorunlarımız bizim başımıza zaman geçtikçe daha biyük dert olabilir. Sonra konuşmak bana zaman kaybı gibi gelir çünkü hemen sorunu çözmeye odaklanırım. Konuşmaktaki ikinci amaç ise benim açımdan bilmediğim yeni şeyler öğrenmektir.

Çok Konuşmak - Friendz10

Sonrasındaze yine konuşmak bana zaman kaybı gibi gelir çünkü hemen öğrendiğim şeyleri uygulamaya odaklanırım. Ama bazen eteafıma baktığım zaman konuşmanın insanlar için bambaşka anlamları olduğunu görüyorum. Bu anlamlar ise duygularını paylaşmak ve konuşurken onları yaşamak üzerine kurulu. Bu durum açıkçası bende de var çünkü hepimiz insanız ve duygularımız var. Ben bu duygu alışverişini çok fazla uzatmam.

Çok Konuşmak - Friendz10

Ancak pek çok insanın bu duygu alışverişini fazlasıyla uzattığını ve saatlerce konuşabildiklerini görüyorum. Bu durum gerçekten de son derece büyük bir zaman ve enerji kaybı aslında. Onca sorunu derdi saatlerce anlatmak yerine neden bu zamanı ve enerjiyi sorunun kendisini çözmeye adamayalım ki? Ama insanlar çözümden çok paylaşım istiyor gibi ve bu sebeple çok ama çok konuşuyorlar. Gerçekten de yazık doğrusu insanlara. Kendi hayatlarını, saatlerini yani geri alamayacakları zmaanlarını ve anlık enerjilerini boşa harcıyorlar. 

Yorumlar

  • Net ve öz konuşmak önemli

  • Çok konuşmak gerçekten de büyük bir sıkıntı

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Saklı

Saklı

Ruh Halimizin Dış Etmenlere Bağlı Olması - Friendz10
Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Normalliğin Tanımı - Friendz10

Normalliğin Tanımı - Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Saklı

probiyotik

ZAMANDA YOLCULUK MÜMKÜN MÜ?

bubble30

THE NEW COLOSSUS - EMMA LAZARUS

Nielawore

CHANDRA XRAY'İN 25. YILDÖNÜMÜ

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun