Mayıs 14, 2024

Birimize Yapılan Hepimize Yapılır – Friendz10

İnsanlar belli gruplara ayrılırlar. Bu grupları oluşturan şeyler genel olarak statü farkı, eğitim düzeyi farkı, kültür farkı gibi farklılıklardır. Bu farklılıklar insanları ayırabilir ve eğitim düzeyi ya da kültür düzeyi gibi konularda ortak yanlar insanları aynı grubun içine sokar. Aynı grubun içinde olan insanlar ise bir şekilde birbirlerini kollamak zorundadırlar.

Birimize Yapılan Hepimize Yapılır – Friendz10

Çünkü bazen gruplar arasında istenmeyen olumsuz olaylar yaşanabilir. İşte bu istenmeyen olay, bir saygısızlık aslında sadece bir kişiye yapılmamıştır. Bütün gruba yapılmıştır. Çünkü o gün sizin grubunuzdan olana yapılan saygısızlık yarın size de yapılabilir. Çünkü siz o insanla aynı gruptansınız. Örneğin bir ülke gelse sizin yaşadığınız ülkenin topraklarını istila etmeye başlasa ama sizin yaşadığınız bölgeye kadar gelmese bu hiçbir şeyi değiştirmez. Yarın o ülkenin ordusu sizin olduğunuz yeri de istila edebilir çünkü siz de aynı ülke de yaşıyorsunuz.

Birimize Yapılan Hepimize Yapılır – Friendz10

İşte grup örneği de bunun gibidir. Sizin grubunuz sizinle aynı yerde olan insanlar sizinle ister istemez bir bağa sahip olurlar. Bu bağ doğrultusunda da sizin grubunuzdan birisinin yaşadığı bir olumsuzluk o grubun tüm elemanlarını etkiler. İnsan gruptan bağımsız bireysel yaşamayı da isteyebilir ama böyle bir yaşam pek çok insan için mümkün değildir. 

Yorumlar

  • Birimize yapılan hepimize yapılmış demektir demek için bence sadece basit düzeyde bir grup olmak yeterli değil

  • Gruplaşma başladığı anda bunun sorumluluğu da başlar

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Her Zaman Enerjik

Her Zaman Enerjik

Bitmeye Yakın Anlar - Friendz10

Bitmeye Yakın Anlar - Friendz10

İnsanlar Bir Yere Diğer İnsanları Görmeye Gider - Friendz10
İyi Bir İsim Tüm Kusurları Örter - Friendz10

İyi Bir İsim Tüm Kusurları Örter - Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Her Zaman Enerjik

probiyotik

Ay'daki Depremler ve Süreleri

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun