Mayıs 06, 2024

Bir Sorumlu Aramak

İçinde bulunduğumuz sosyal ortamlar içinde belki de en tuhaf olaylardan birisi yaşanan bir terslik durumunda bir sorumlu ya da bir suçlu aramaktır. Bir terslik durumunda suçlu aramak doğaldır ama benim suçlu aramaktan kast ettiğim durum ise herkesin suçlu olabileceği bir durumda suçlu aranması durumudur.

Bir Sorumlu Aramak

Mesela bir yükün bir yerden bir taşındığını hayal edin. Ama taşınan yük yanlış olsun. Bu durum içerisinde şoförün görevi taşınacak ürün listesini merkeze bildirmek olsun. Merkezdeki adamın görevi taşınacak ürünlerin kontrolünü yapmak olsun. Müdürün görevi ise bu süreci denetlemek olsun. Şimdi ise şoförün listeyi merkeze gönderdiğini ama listenin merkeze ulaşmadığını hayal edin. Böyle bir durumda suçlu kimdir.

Bir Sorumlu Aramak

Listeyi merkeze gönderen ama bunu merkeze söylemeyen şoförün mü merkezde listeleri kontrol etmekle görevli olan personelin mi bu süreci denetlemekle görevli olan müdürün mü yoksa listenin yolladığı elektronik sistemin mi? Böyle bir durumda aslında hem herkes suçludur hem de kimse suçlu değildir. Ama bir suçlu bulunmak zorundadır. Herkes bir diğerini suçlu göstermek için birbirine kızmaya başlar. Suç ise kendisine yapılan suçlamanın altından kalkmayan kişiye kalır. Suçlu aslında insanların sosyal etkileşimi sonucu belirlenmiş olur.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İyi Gitmek

İyi Gitmek

Kıdem Her Zaman İçin Yazısız Bir Kural Olacaktır – Friendz10
İnsanlara En Büyük Zararı Kendisi Verir – Friendz10
Korkular Onlara İnandıkça Büyür – Friendz10

Korkular Onlara İnandıkça Büyür – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İyi Gitmek

probiyotik
bubble30
Nielawore

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun