Nisan 28, 2024

Bir Şeyin Sembolü Haline Gelmek – Friendz10

Firmalar, kurumlar ve diğer pek çok insan yapımı şey kendisine bir sembol arar. Ve sembolü bulurlar. Etrafınıza dikkatlice baktığımız zaman aslında her kurumun bir sembolü olduğunu görürsünüz. Devlet de bir kurumdur ve sembolü bayraktır. Şirketlerin sembolleri ise bambaşka bir hikayedir. Bazı şirket sembolleri direk şirketin kendisi ve ürettiği ürünle birleşmiştir.

Bir Şeyin Sembolü Haline Gelmek – Friendz10

Örneğin araba denildiği zaman aklımıza ilk önce gelen semboller ve şirketler bellidir. Oysa ki dünyada araba üreten onlarca şirket vardır ama insanın aklında sadece birkaç tane marka kalmıştır. Burada üretilen ürünün kaliteli oluşu son derece önemlidir ama daha da önemlisi bu şirketlerin ürettikleri kaliteli arabaları tüm dünyaya pazarlayabilmektir. İşte bu pazarlama sürecinde şirketlerin kullandığı sembollerin etkisi ve katkısı son derece yüksektir.

Bir Şeyin Sembolü Haline Gelmek – Friendz10

Aynı şekilde başka kurumları da sembolleri kendilerini insanların zihnine kazıma konusunda etkilidir. Hatta bazen sembol olayı öyle bir hale gelir ki bir renk bile o kurumun sembolü haline gelebilir. O kurum o renklerle hatırlanmaya başlanır. İnsan zihni ilginç bir şekilde pek çok şeyi sembollerle hatırlatıp aklında tutar. Bu sebeple sembollerin kullanımı vazgeçilmezdir. 

Yorumlar

  • ay evet mesela fanta falan diyoruz

  • Zamanla ağızlara yapışıp kalan durum

  • Semboller insanlık tarihinde önemli bir yer tutar

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kibir

Kibir

Koşulları En İyi Şekilde Kullanmak – Friendz10
Ceza Başarısızlığı Önler – Friendz10

Ceza Başarısızlığı Önler – Friendz10

İleriye Fazla Sıçramak – Friendz10

İleriye Fazla Sıçramak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kibir

probiyotik

36 Milyon Yaşındaki Penguen

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun