Mayıs 03, 2024

Bir Adım Önde Olmak – Friendz10

Bir konuda birisi ile aynı anda çalışmaya başladığınızı düşünelim. Bu konuda karşınızdaki insan ile aynı zamanda bir rekabet halindesiniz. Yani bir yandan amaca ulaşmaya çalışırken diğer yandan ise karşınızdaki insanla uğraşmak zorundasınız. Burada mesele ise şuna geliyor. Karşımdakinden daha önce düşünebilmek, düşündüğünü daha önce uygulayabilmek.

Bir Adım Önde Olmak – Friendz10

Bu ise işin zeka ile ilgili kısmı. Örneğin üzerinde rekabet edilen konu uzay yarışları olsun. Soğuk savaş dönemi. Uzay ile ilgili ilk büyük adım Ruslardan gelmişti. Sonrasında daha da büyük bir adım ABD'den geldi. Ay'a ilk insanlı uçuş. Ardından uzaya fırlatılan daha fazla uydu. Rusya'nın ilk hamlesine ABD yetişebildi ama ABD'nin Ay'a insan göndermesine Rusya yetişemedi.

Bir Adım Önde Olmak – Friendz10

Bir yandan da o dönem de ABD ve Rusya ya da o dönemdeki adı ile Sovyetler Birliği arasında birbirlerine karşı ezeli bir düşmanlık da vardı. Yani birbirlerini de zayıflatmaya çalışıyorlardı. Öne geçmek yetmez bir de önde kalmak ve rakiplere bir şeyler kaybettirerek farkı da açmak gerekir. Sonrasında o farkı hep daha da açmak. Bir adım öne geçebilmekle başlar her şey. Sonrasında o bir adım on adım sonrasında ise daha fazla adım olmalıdır. 

Yorumlar

  • Bu tamamen kişiye bağlı olabilir

  • Önce başlamak her zaman büyük avantajdır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Gerçek Özgürlük

Gerçek Özgürlük

Sonuçların Nedenlerden Daha Önemli Olması – Friendz10
Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gerçek Özgürlük

probiyotik
bubble30
Nielawore

NOT ALL GALAXIES ARE SPIRAL!: I ZWICKY 18

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun