Mayıs 04, 2024

Başkalarına Harcanan Hayatlar – Friendz10

Ne iş yapıyorsak yapalım, hobilerimiz ne olursa olsun, kim olursak olalım hayatımızın çoğunu aslında başkalarına harcayarak yaşıyoruz. Yalnız kalmaya direnebilen az sayıda insan dışında insanların pek çoğu aslında zamanlarının büyük kısmını başkalarına harcayarak yaşıyor. Kimi insan eğlence için kimi insan dert anlatmak için olsun pek çok insan bir şekilde başka insanlarla zamanlarını harcıyorlar.

Başkalarına Harcanan Hayatlar – Friendz10

Saatler gidiyor başka insanlarla. Peki bunu yapmanın sonunda ne olacak. Zamanımızı ayırdığımız onca insan bizlere neler katacak ya da bizlere neler verebilecek? Cevap koca bir sıfır. Pek çok insan iletişime ayırdığı zamanı ve enerjiyi bir yatırım olarak değerlendirmez. Ama şimdi gelin zamanımızı ve enerjimizi harcadığımız bu insanlarla kurduğumuz iletişime yatırım zihniyetiyle bakalım.

Başkalarına Harcanan Hayatlar – Friendz10

Siz bir şeylere yatırım yaptığınızda karşılığında alacağınız bir şeyler mutlaka olur. Örneğin yatırımlık bir ev aldığınızda o evin yıllar sonra değerinin katlanarak artacağını varsayarsınız. Değeri ya artar ya da artmaz ama o ev maddiyata dönüşemese bile sizin başınızı sokabileceğiniz bir yer olur en kötü ve size her şekilde fayda sağlar. Peki zamanınızı harcadığınız bunca insan size gelecekte ne sağlayacak? Pek çoğu size hiçbir şey sağlamayacak hatta sizi bir süre sonra pek çoğu hatırlamayacak bile. O zaman bunca insana en değerli varlığımız olan zamanımızı ve enerjimizi harcamak niye? Anlamı yok.

Yorumlar

  • çok genel ama düşündüren bir bakış açısı pek katılamadım ama

  • Tam katılmasam da belki diyebilirim

  • İnsan önce kendisini geliştirmeli

  • İnsan önce kendisine yatırım yapmalı

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Gerçek Özgürlük

Gerçek Özgürlük

Sonuçların Nedenlerden Daha Önemli Olması – Friendz10
Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gerçek Özgürlük

probiyotik
bubble30
Nielawore

NOT ALL GALAXIES ARE SPIRAL!: I ZWICKY 18

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun