Nisan 29, 2024

Başından Kurgulama – Friendz10

Bir olaya yön vermek ya da o anda yaşanan konjonktürü tespit edip ona göre pozisyon alarak konjonktürü kendi lehimize çevirmeye çalışmak alışılmış bir seçenek. Ama bir de şöyle bir seçenek var ki bu seçenek az sayıda insan tarafından uygulanabilir. Belli bir konjonktürü başından itibaren yönlendirip her şeye yön vermek.

Başından Kurgulama – Friendz10

İşte bu son derece zor bir olay. Belki de akıl oyunlarının en üst düzey olanı. Bir konjonktür yaratmak istiyorsunuz ve ulaşmak istediğiniz sonuç ise toplumun bilime yönlenmesi olsun. Peki bir yönetici olarak bunun için ne yapabilirsiniz? Diyelim o anda toplumda popüler kültür hakim oluyor olsun. Böyle bir toplumu bilime yönlendirmek imkansıza yakın olacaktır. Bu sebeple onları önce popüler kültürden soğutmak gerekir. 

Başından Kurgulama – Friendz10

Soğutmak için ise diğer tüm yöneticilerin popüler kültürün zararlarını görmesi gerekir ki kararlar alınabilsin. Bunun için ise toplum içinde yaşanan bütün kötü olaylar popüler kültüre bağlanacak şekilde medyada işlenebilir. İnsanların aklına popüler kültürün kötü bir şey olduğu sokulursa ve insanlar mevcut durumlarından bıkıp korkmaya başlarlarsa ondan sonrasında istediğiniz şeyi insanların kültürü haline getirebilirsiniz. Bilimi bile. Her zaman için değişim söz konusu ise önce yıkım gerekir. Yıkımı başlatmak konjonktür oluşturmak ve kontrol etmek demektir.

Yorumlar

  • daha güzel bir başlık olabilirdi

  • Olayların en başından kurgulanması mümkün olabilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Çıkarlara Uymak

Çıkarlara Uymak

Zaman Hızlı Olandan Yanadır – Friendz10

Zaman Hızlı Olandan Yanadır – Friendz10

İnsanların Değişmesini Ummak – Friendz10

İnsanların Değişmesini Ummak – Friendz10

Doğruyu Bulma Arayışı – Friendz10

Doğruyu Bulma Arayışı – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çıkarlara Uymak

probiyotik

Osmanlı Marjinalleri: Hokkabazlar

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun