Nisan 29, 2024

Bariyeri Aşmak – Friendz10

Toplumda insanlar arasında belli başlı bariyerler vardır. Bu tarz bariyerler ise genel olarak toplumsal sınıflar arasında oluşur. Toplumsal sınıfları oluşturan en büyük etmen ise insanların kafa yapıları, eğitim düzeyleri ve zeka seviyeleri arasındaki farktır. Bu farklılıklar insanlar arasında ekonomik ve sosyal bariyerlerin olduğu farkları oluşturur.

Bariyeri Aşmak – Friendz10

Pek çok olayın temelinde ekonomi, para ve çevre olduğunu zanneder. İnsanlar bu sebeple genellikle daha çok paranın ve birbirlerinin peşinde koşarlar. Böylece hayatlarını değiştirip bariyerleri alabileceklerini zannederler. Ama burada önemli olan şey aslında insanın kendisini geliştirmesidir. İnsan kendisini geliştirdikçe hem daha farklı işler yapabilir hem de daha çok para kazanabilir. Bu son derece zor olan bir yoldur ama başkalarının ya da paranın peşinde koşup her zaman için başkalarına muhtaç bir şekilde bariyerleri aşmaktansa insanın kendisini geliştirip sonrasında özgür bir birey olarak yaşayarak bariyerleri aşması çok daha iyi olacaktır.

Bariyeri Aşmak – Friendz10

Örneğin başkalarına muhtaç bir şekilde iyi bir konuma geldiğimizi düşünün. Yaptığımız işin ne olduğunu tam olarak bilmediğiniz için geldiğiniz konumda tutunabilmek için sürekli olarak sizi oraya taşıyan kişiye bağımlı olarak yaşamak zorunda kalırsınız. Ama kendi çabalarınızla yaptığınız işi bilerek o konuma gelirseniz o zaman çok daha özgür bir şekilde hayatınıza devam edersiniz.

Yorumlar

  • Gerçekten zor bir durum

  • Hayatta yapılacak en zor şeylerden birisi

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Öğreten Düşüş

Öğreten Düşüş

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Önemli Olan Bir Şeyin Parçası Olmak – Friendz10
Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun