Nisan 29, 2024

Aslında Bir Sürü Yeteneğimiz Var – Friendz10

Pek çok insan belli bir konuda başarısız olduğunu düşünerek başka şeyleri öğrenmekten çekinir hatta üşenir hatta öğrenmeye hiç tenezzül bile etmez. Ama hemen hemen her insanın hayatta yaptığı bir iş vardır ve aslında hemen hemen her insan yaptığı işte bir şekilde başarılıdır ve bu yüzden o işi yapmaya devam eder. Belki en iyisi değillerdir ya da en yeteneklisi değillerdir ama yine de yapmaya devam ederler. Peki böyle bir gerçek varsa o zaman "yeteneksizim o zaman yapamam" demek niye?

Aslında Bir Sürü Yeteneğimiz Var – Friendz10

Bunun sebebi insanların konfor alanlarından çıkmak istememeleridir. Örneğin bir doktor yaptığı ameliyatlarla son derece zor bir iş başarır ve yetenekli olduğunu sergiler. Eğer bu doktor doktorluk alanında yetenekliyse o zaman başka alanlarda neden yetenekli olmasın? Aslında yetenekli olabilir ama insan başka yeteneklerini aramayı bırakır bir yerden sonra.

Aslında Bir Sürü Yeteneğimiz Var – Friendz10

Çünkü dediğim gibi bir alanda yetenekli olup hayatını güzel sürdürebildikten sonra uğraşıp, çabalayıp başka yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışmaya üşeniyor. Ama bir insanın tüm yeteneklerini keşfetmeye çalıştığımı düşünsenize. O zaman insanlar neler yapardı neler. İnanılmaz şeyler yapardı insanlar. Olağanüstü başarılar sergilerdi. Önemli olan keşfetmeye çalışmak. En çok da kendimizi keşfetmeye çalışmak. 

Yorumlar

  • çok korkuyorum öldükten sonra tanrının bana işte sen çok iyi keman çalabilirdin ama hiç denemedin gibi şeyler demesini

  • Önemli olan yeteneğini keşfedebilmekte

  • İnsan kendisini keşfetmeye başlasa bulduklarına kendisi bile şaşıracaktır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Öğreten Düşüş

Öğreten Düşüş

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Önemli Olan Bir Şeyin Parçası Olmak – Friendz10
Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun