Mayıs 02, 2024

Aşırılıklar İnsanların Farklılıklarını Oluşturur – Friendz10

Aşırılıklar insanların kolayca ulaşabilecekleri şeylerdir. Aşırılıklardan kast ettiğim ise bir insanın herhangi bir konuda aşırı yetenekli olması, aşırı kilolu olması ya da aşırı çalışkan olması olarak düşünülebilir. Bir insanı tanımanın en iyi yollarından birisi de muhtemelen aşırılıklarına bakmaktır. Aşırılıklar büyük farklılıklar oluşturduğundan dolayı insanların kim oldukları ile ilgili son derece önemli ipuçlarını bizlere sunabilirler. Örneğin matematik konusu da aşırı yetenekli birisini düşünelim.

Aşırılıklar İnsanların Farklılıklarını Oluşturur – Friendz10

Bu insan hakkında şu çıkarımları yapabiliriz. Birincisi olayları yorumlarken muhtemelen hissi değil sayısal hesaplara benzer yöntemler kullanarak olayları anlamaya çalışacaktır. İkincisi yaptığı meslek muhtemelen sayısal yönü ağır basan bir insandır. Üçüncüsü böyle bir insanın sosyal yönü pek fazla gelişmemiş olabilir çünkü matematikte bu kadar kendisini geliştirmek için geçmişte zamanının büyük kısmını sosyalleşmeye değil sayısal konulara ayırmış olabilir.

Aşırılıklar İnsanların Farklılıklarını Oluşturur – Friendz10

Bu çınlarımlar kesin doğru çıkacak diye bir şey yok ama doğru çıkma ihtimali genellikle söz konusudur. Ama bir insanın aşırı olmayan yönlerini ele alarak bu tarz çıkarımları yapmak pek fazla mümkün olmayacaktır. Bir de burada aşırılığı nasıl yorumladığımız önemlidir. Belki de bize göre aşırı olan bir şey başkasına göre aşırı olmayabilir. Aşırılık genel kitleye göre fazla olan bir şeydir. Bize göre aşırı olması yetmez. 

Yorumlar

  • eksiklik de olabilir aslında

  • Her insanın kendine özgü yanlarını ortaya çıkarmanın kolay yolu

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

YOU SEE A DYING STAR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun