Nisan 28, 2024

Aramızdan Birisini Yönetici Olmaması – Friendz10

Bir topluluk içinde her zaman için bir yönetici seçilir. Bu iş yerleri için de geçerlidir ülkeler için de geçerlidir. Ancak yöneticilerimizi genellikle biz seçmeyiz. Yöneticilerimiz aslında bize sunulan adaylar arasından atanır. Biz de bu atanan yöneticilerden birisini seçmiş oluruz aslında. Bizim yöneticilerimizi atayan ise daha büyük bir yönetici güçtür. Ancak bu en büyük yönetici güç genellikle bizim topluluğumuz içinden olmayan birilerini yönetici olarak bize sunmayı seçer.

Aramızdan Birisini Yönetici Olmaması – Friendz10

Bu kişi genellikle dışarıdan olur. Bunun iki önemli sebebi vardır. Birinci sebep atanan yöneticinin büyük yöneticiye daha çok bağlı olması. Bir düşünün eğer yönetecek olan kişi yönettiği toplumun içinden çıkarsa manevi olarak o topluluğa bağlı olacağı için en büyük atayıcı yönetim sistemi tarafından yönetilmesi zorlaşacak zamanla toplum atanan yöneticiyi yönetmeye başlayacaktır. Ama dışarıdan gelen yönetici kendisini oraya atayan büyük sisteme daha çok bağlı olacaktır.

Aramızdan Birisini Yönetici Olmaması – Friendz10

İkinci ana sebep ise atanan yöneticinin yöneteceği toplum ile manevi bağlarının kuvvetli olmasının istenmemesi. Eğer bu bağ kuvvetli olursa o zaman atanan yöneticinin yönettiği insanlara kurallar koyması ve uygulaması zorlaşacaktır. Ama toplumun içinden olmayan ve dışarıdan gelmiş birisi böyle bir manevi bağa sahip olmadığı için kuralları daha kolay ve sert bir şekilde uygulayabilir. Bu sebeple atanan yöneticiler genellikle bizden birisi olmaz. 

Yorumlar

  • Bilemedim aslında

  • Bazen böyle oyunlar oynanabiliyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kibir

Kibir

Koşulları En İyi Şekilde Kullanmak – Friendz10
Ceza Başarısızlığı Önler – Friendz10

Ceza Başarısızlığı Önler – Friendz10

İleriye Fazla Sıçramak – Friendz10

İleriye Fazla Sıçramak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kibir

probiyotik

36 Milyon Yaşındaki Penguen

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun