Temmuz 27, 2024

Anlık Tepkilere Aldanmamak - Friendz10

İnsanların davranışları gün içinde farklılık gösterebilir. Bu size karşı olan davranışları olabilir, başka birisine karşı olan davranışları olabilir veya kendi kendine olan davranışları olabilir. Bu tarz davranışlar anlık olduğu için insanlar hakkında genel bir yorum yapmanızı imkan vermez. İnsanlar hakkında genel bir yorum yapmanızı imkan verecek olan yegane şey aslında onları uzun süre tanımaktan geçer. En azından birkaç ay, belki bazı insanlar içinse birkaç yıl. 

Anlık Tepkilere Aldanmamak - Friendz10

Çünkü bazı insanlar bir yıldan fazla bir süre belki de size davranışlarını farklı gösterecektir. Ama kimseyi bir günde tanıyamazsınız. Sadece tahminler üretebilirsiniz. Ve anlık davranışlara bakarak ürettiğiniz tahminler genel olarak yanlış sonuçlanabilir. E tabi eğer çok tecrübeliyseniz insanlar konusunda bunu belki de yapabilirsiniz. Ama çok zor.

Anlık Tepkilere Aldanmamak - Friendz10

Çok fazla insanla tanışmış olmanız, çok tecrübeli olmanız lazım. Aksi takdirde böyle bir şeyi başarma şansınız pek fazla yok. Çok fazla insan tanımak ise muhtemelen yıllarınızı bile alabilir. Pek çok insan için özellikle bu böyledir. Hatta bazı insanların böyle bir şansı da olmaz. Sonuç olarak insanlar hakkında bir yorum yapmak veya bir fikir yürütmek, bunu anlık olarak yapmak çok zordur yani. Hem de çok zordur. Genellikle yanlış sonuçlanacaktır.

Yorumlar

  • Anlık tepkiler incelenebilir ama bakalım gerçeği yansıtır mı?

  • Anlık olanlara takılmamak gerek

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Saklı

Saklı

Ruh Halimizin Dış Etmenlere Bağlı Olması - Friendz10
Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Normalliğin Tanımı - Friendz10

Normalliğin Tanımı - Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Saklı

probiyotik

ZAMANDA YOLCULUK MÜMKÜN MÜ?

bubble30

THE NEW COLOSSUS - EMMA LAZARUS

Nielawore

CHANDRA XRAY'İN 25. YILDÖNÜMÜ

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun