Mayıs 06, 2024

Akılcı Bir İletişim Her Zaman Kazanç Getirir – Friendz10

Kurduğumuz iletişimleri iki farklı sınıfa ayırabiliriz. Birinci sınıf iletişim duygularımızla kurduğumuz iletişim. İkinci sınıf iletişim ise belli amaçlar doğrultusunda kurduğumuz iletişimdir. Duygularımızla kurduğumuz iletişim genellikle çocukluk ve gençlik yıllarında kurduğumuz iletişim şekli olarak düşünülebilir. Çocukluk ve gençlik yıllarımızda kurduğumuz iletişimler neredeyse tamamen duygularımız üzerinedir.

Akılcı Bir İletişim Her Zaman Kazanç Getirir – Friendz10

Bu tarz iletişimlerde genellikle kendimizi mutlu hissettiğimiz insanların yanında durur ve bu tarz insanların yanında zaman geçiririz. Gençlik yılları bittiği zaman ise bazı insanlar hala duygularına yönelik iletişimler geliştirmeye devam ederken bazılarımız ise akılcı ve stratejik amaçlara yönelik iletişimlerini kuvvetlendirmeye başlar. Akılcı iletişime bir örnek verecek olursak diyelim çalıştığımız iş yerinde yöneticilerimiz olan insanlar bizim eğlenceli bir iletişim kurmakta zorlanacağımız insanlar olsunlar.

Akılcı Bir İletişim Her Zaman Kazanç Getirir – Friendz10

Ama bu insanlarla iyi ilişkilerimiz olmazsa işyerinde çalışma hayatımız bile zor bir sürece girebilir. İşte böyle durumların yaşanmaması için akılcı bir iletişim modeline uygun olarak duygularımızı bir kenara bırakıp eğlenceli ve duygusal bir iletişim kuramayacağımız yöneticilerimizle iletişim kurmaya yöneliriz. Akılcı iletişim çabalarımızın başarılı olması halinde ise genellikle genellikle kazançlı çıkan ve avantajlı çıkan taraf biz oluruz. 

Yorumlar

  • çok anlamadım içeriği aslında

  • Akılcı iletişime bir gün hepimiz geçeceğiz

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İyi Gitmek

İyi Gitmek

Kıdem Her Zaman İçin Yazısız Bir Kural Olacaktır – Friendz10
İnsanlara En Büyük Zararı Kendisi Verir – Friendz10
Korkular Onlara İnandıkça Büyür – Friendz10

Korkular Onlara İnandıkça Büyür – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İyi Gitmek

probiyotik
bubble30
Nielawore

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun