Sürekli Tekrarlayan Uyarılar – Friendz10

Günlük hayatta etrafımızda bir sürü uyarı ve açıklama görebilir ya da duyabiliriz. Örneğin trafik levhaları dan tutunda reklam panolarına kadar hepsi bir uyarıcıdır aslında. Bu uyarıcılar insanları belli konularda yönlendirmek ya da uyarmak amaçlıdır. Uyarma amaçlı olanlar insanların güvenliği içindir. Örneğin yol çalışması olan bir trafik levhası insanların kaza yapmasını önler. Ama bir de reklam panoları ya da sürekli tekrar eden uyarı seslerini ele alalım.

Sürekli Tekrarlayan Uyarılar – Friendz10

Reklam panolarının tek amacı insanlara reklama konu olan ürünü satmaktır. Bu insanların sadece tüketmesi için yapılmıştır ve tek amaç maddi kazançtır. Bir de sesli uyaranlar vardır. Örneğin bir yerde otururken sizden kan bağışı yapmanızı isteyen ve bu konuda bir şeyler anlatan hoparlör sistemine bağlanmış bir ses kaydı sürekli çalar. İnsanın adeta beynini şişirir ve bir süre sonra yıkamaya başlar. Aslında tüm uyarıların beyin yıkama özellikleri vardır.

Sürekli Tekrarlayan Uyarılar – Friendz10

İnsanlar uyarıları gördükleri ya da duydukları her an sanki o uyaranı bir hayat kanunu gibi algılamaya başlayabilirler. Bu tıpkı bir şeyleri ezberlemek için sürekli tekrar etmeye benzer. Bir süre sonra ezberlemeye çalıştığımız şey beynimizde yer eder. Sürekli tekrar eden uyarılar da bir süre sonra beynimizde yer eder. Sanki uzun vadeli bir hipnotize çalışması gibi. İnsanları istenilen yöne yine onların iradelerini kullanarak yönlendirmenin harika bir yolu. 

Yorumlar

  • belki olabilir

  • Bence bu uyaranlara gösterilen durum tamamen kişide bitiyor

  • İnsanın resmen beynini emiyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğru

Doğru

İyi Bir Motivasyon İnsana Her Şeyi Yaptırabilir – Friendz10
Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğru

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun