Nisan 29, 2024

Şüphenin Sonu Yok – Friendz10

Bazen hayatımız için "şimdi oldu" ya da "artık rahatız" gibi hislere kapılabiliriz. Ancak bu tarz hisler ne yazık ki hayatın hakikatleri ile uyuşmaz. Hayatın en büyük hakikatlerinden birisi kaotik olmasıdır. Aslında her an her şeyi yaşayabileceğimiz hayatlar yaşıyoruz. Deprem olur evlerimiz yıkılır, savaş çıkar ortalık karışır, salgın hastalık olur evlerimize hapsoluruz.

Şüphenin Sonu Yok – Friendz10

İşin kötüsü ise hiçbirinin zamanını kestiremeyiz. Ya da bu kadar büyük olaylar yaşamamıza da gerek yok. Daha basit şeyler de hayatımızı bozabilir. Birisine güvenir iş yaparız ama güvendiğimiz kişi bizi arkamızdan vurur. Ya da kendimize güveniniz ama başımıza olmadık olaylar gelir. Aslında hayata bu açıdan baktığımız zaman aslında rahatlamanın da pek bir anlamı yoktur. Hatta rahatlamak son derece zararlı bile olabilir. Her zaman için şüphe etmek en mantıklı çözüm olacaktır.

Şüphenin Sonu Yok – Friendz10

Bu şüphe ise sadece insanlara karşı olmak zorunda değil. Bu şüphe hayatımızın gidişatına ve kendimize karşı da olmalıdır. Asla sorgulamayı ve şüphe etmeyi bırakmamalıyız. Bunu yapmayı bıraktığımız zaman bir gün beklemediğimiz bir darbe gelip hayatımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Ama sürekli olarak deliler gibi şüpheci de olalım demiyorum. Sadece rahatımıza çok düşkün olmayıp keyif peşinde koşmamalıyız. Ama abartmaya gerek yok. 

Yorumlar

  • Şüphe her zaman doğruya götürmez

  • evet şüphe şüpheyi doğurur

  • Şüphenin sonunu getirmek oldukça zor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Çıkarlara Uymak

Çıkarlara Uymak

Zaman Hızlı Olandan Yanadır – Friendz10

Zaman Hızlı Olandan Yanadır – Friendz10

İnsanların Değişmesini Ummak – Friendz10

İnsanların Değişmesini Ummak – Friendz10

Doğruyu Bulma Arayışı – Friendz10

Doğruyu Bulma Arayışı – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çıkarlara Uymak

probiyotik

Osmanlı Marjinalleri: Hokkabazlar

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun