Sorular Arttıkça Güven Azalır – Friendz10

Bir insanın size herhangi bir konuda sürekli olarak sorular sorduğunu düşünün. Bu sorular ise yapılacak olan işin detayına kadar iniyor olsun. Bu kadar çok sorunun anlamı ne olabilir? Bu kadar çok soru aslında güvensizlik içeriyor demektir. İki kişi ile iş yapacağınızı düşünün. A şirketi daha önce yaptığınız işlerin hiçbirisinden kötü bir sonuç almadınız. Bir de B şirketi olsun. B Şirketi ile ise ilk defa iş yapacaksınız ve çevrenize B şirketini sorduğunuzda genellikle olumsuz yanıtlar aldınız.

Sorular Arttıkça Güven Azalır – Friendz10

Hangi şirketle yapacağınız anlaşma da daha çok madde ve soru olurdu? Tabi ki B şirketinde. Çünkü burada anlaşmada olan maddelerin sayılarını artırarak ve detaylara inerek kendinizi güvenceye almış olursunuz. Ancak A şirketi ile yapacağınız işlerde bu kadar çok madde ya da soru içeren bir anlaşma yapmazsınız çünkü güvenirsiniz. Yani sorula doruların sayısı arttıkça güven azalır ve yerini şüpheye bırakır. Bu insan ilişkilerinde de böyledir.

Sorular Arttıkça Güven Azalır – Friendz10

Diyelim birisi ile dışarı çıkacaksınız. Eğer karşınızda olan insan size sürekli olarak " nereye gideceğiz, ne zaman döneceğiz" gibi sorular soruyorsa o zaman burada önemli olan şey aslında karşı tarafın size güvenmiyor olduğu gerçeğidir. Eğer size güvense ve sizinle zaman geçirmek istese o zaman size bu kadar çok soru da sormaz ve sizi bunaltmazdı. 

Yorumlar

  • Sorulara verilen cevaplar yanlış olmaya başladıkça olabilir bence

  • Sorular her koşulda şüpheyi doğurup güveni azaltır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

YOU SEE A DYING STAR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun