Nisan 29, 2024

Övgü Bazı İnsanların Aklını Götürür – Friendz10

Akıl günlük hayatımızda genellikle hareket etmeyi tercih ettiğimiz parçamızdır. Akıl kullanımı insanı başarıya götürür ama aklın kullanımı genellikle insanlar açısından kullanımı en zor olan şeylerden birisidir. Çünkü duyguların artması ile akıl kullanımı insanda genellikle devre dışı kalır. Öfkelendiğiniz bir anı düşünün. Böyle bir anda bazı insanlar akıllarını kullanma yeteneklerinden mahrum kalıp hata yaparlar.

Övgü Bazı İnsanların Aklını Götürür – Friendz10

Ya da çok sevdiğiniz bir anı düşünün. Sevdiğiniz şey her neyse ona karşı aklınızı kullanamaz hale gelirsiniz. Her insan için zafiyet doğuran duygu farklı olabilir. Övülmenin yarattığı gururlanma ve kibir de aslında bu duygulardan birisidir. Evet bazı insanlar için basit bir övgü aklın baştan gitmesine neden olacaktır. Bazı insanlar için kendi değerleri, kendi bakış açıları kısaca kendisinden olan her şey geriye kalan her şeyden üstündür.

Övgü Bazı İnsanların Aklını Götürür – Friendz10

Böyle bir durumda övgüye maruz kalan insan kendisini öven kişiye karşı büyük bir sempati geliştirebilir ve o insana karşı aklını kullanma yetisini kaybedebilir. Onu öven kişi kötü niyetli olsa bile bunu görebilmek konusunda aciz kalabilir. İnsan böyle bir durumda kendisinden olanın en doğru ya da en kıymetli olmadığı gerçeği ile yüzleşme cesaretini gösterip bir yıkım yaşamalıdır. Ancak bu yıkımdan sonra insan diğer değerleri kendi değerlerinden aşağıda görmekten kurtulup zafiyetlerinin önüne geçebilir. 

Yorumlar

  • Alkış çıldırtablr

  • İnsan kendisini bu kadar zayıf kılmamalıdır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Öğreten Düşüş

Öğreten Düşüş

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Önemli Olan Bir Şeyin Parçası Olmak – Friendz10
Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun