Ekim 15, 2026

Odaklandığımız Şeyler

Bazı insanlar için aptal ya da bunun gibi ifadeler kullanabiliriz. Ama işin doğrusuna bakacak olursak ve olaya daha geniş çerçeveden bakacak olursak pek çok insanın aptal olmadığını görebiliriz. Aslında aptallık veya gerizekalılık dediğimiz şey pek çok insan için geçerli değildir. Çünkü bize aptal gelen bir insanın bize aptal gelmesinin sebebi bizim bakış açımıza göre bizim odaklandığımız şeylere odaklanmıyor olmasıdır. Bizim yapabildiğimiz veya bizim hayatta önem verdiğimiz şeylere önem verip yapamıyor diye o insanı aptal olarak görebiliriz ama bu doğru değildir. 

Odaklandığımız Şeyler

Çünkü bir insan bizim odaklandığımız bir şey değil de başka bir şeye odaklanıyor olabilir. Hayata farklı bir açıdan bakıyor olabilir. Dolayısıyla bu onu aptal yapmaz. Zekasını yine kullanabiliyordur. Ama bizimkinden farklı bir yönde kullanabiliyordur veya kullanmak istiyordur. Bir insanı dolayısıyla aptal yapan şey aslında zekasız olması değildir. Potansiyelini ve odağını kendi işine yaramayacak yönlerde kullanıyor olmasıdır. İşte insanı aptal yapan şey aslında tam olarak budur. Yani kendi potansiyelini boşa harcamasıdır. 

Odaklandığımız Şeyler

Bir insanın kendini aptal olarak görmesi kendi potansiyelini kullanmamasının bir sonucudur. Kendi potansiyelini kullanan ve doğru yönlere odaklanan bir insan hayatta genelde başarılı olur. Ama bu onun dahi veya çok üstün olduğu anlamına gelmez. Sadece doğru şeylere odaklanmıştır veya onu başarılı kılacak şeylere odaklanmıştır. Aslında belli başlı istisnalar hariç insanların zeka seviyeleri arasında çok ciddi bir fark bulunmamaktadır. Esas fark odaklandığımız yerlerdedir.

Yorumlar

  • Her insanın aklı var

  • Katılıyorum.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İnsan İlişkilerinin Merkezi

İnsan İlişkilerinin Merkezi

Aile Bağları

Aile Bağları

Yöneticilik Vasfı

Yöneticilik Vasfı

İnsanın İnsanı Çekmesi

İnsanın İnsanı Çekmesi

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnsan İlişkilerinin Merkezi

probiyotik

Akad ve Sümer Çivi Yazısı

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun