Nisan 29, 2024

Korku Cehaletin Bağıdır – Friendz10

İnsanları yönetmenin belli başlı yolları vardır. Bu yollar ise yönetilen kesimin nasıl insanlar olduğuna göre belirlenir. Mesele bilgisiz bir topluluk olunca yani cahil bir topluluk olunca böyle bir topluluğu yönetmek ne yazık ki korkuyla mümkün olmaktadır. Çünkü bilginin olmadığı yerde belirsizlik artar. Belirsizliğin çok olduğu alanlarda da en iyi kullanılan şey genellikle korkudur. Çünkü belirsizlik insanların içine zaten belli bir boyutta korku yerleştirir.

Korku Cehaletin Bağıdır – Friendz10

Örneğin bir yönetici insanların o an için belli bir yerden çıkmalarını istemiyor olsun. Ancak duvarların arkasında olup bitenleri de merak eden bir sürü insan olsun. Yani bu topluluk çıkmaya niyetli. Günlerden bir gün bir yıldırım duvarların arkasına düşüyor olsun. Bu yıldırım yüzünden de ormanda yangın çıksın. Yıldırımın ne olduğunu bilmeyecek kadar cahil olan topluluğuna ise yönetici ormanda ateşten parlayan ve patlama yaratan bir canavar olduğunu söyleyip korkutmuş olsun.

Korku Cehaletin Bağıdır – Friendz10

Bu korku cahil olan halkı duvarların dışına çıkmaktan alıkoyacaktır ve onları daha kolay yönetilebilir kılacaktır. Hatta yöneticinin dediklerini yapmayanlara bu canavara atılacakları bile sonrasında söylenebilir. Gördüğünüz gibi insanlar bu durumda korkuyla yönetilebildi. Ama cahil insanlar yönetilebildi. Eğer bu insanlar yıldırımın ne olduğunu bilselerdi o zaman yıldırım ile ilgili anlatılan hikaye ile yönetilemeyeceklerdi. 

Yorumlar

  • Tam katılmasamda belki olabilir

  • etkili bir başlık olmuş

  • Korku oldukça cehalet, cehalet oldukça da korku olacak

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Öğreten Düşüş

Öğreten Düşüş

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Yunancadan Günümüze Kadar – Friendz10

Önemli Olan Bir Şeyin Parçası Olmak – Friendz10
Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Hayatı Sorgulamayı Bırakmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun