Ekim 23, 2024

Heyecan Duyamamak - Friendz10

Heyecan duymanın en önemli kurallarından birisi, bir şeyi ilk defa deniyor oluşumuz olabilir. Yani bir düşünsenize, kendi hayatınızdan, ilk kez okula gittiğinizde, ilk kez bir oyun oynadığınızda, arkadaşlarınızla, ya da herhangi bir şeyi ilk kez yaptığınızda duyduğunuz heyecanı bir düşünün. İşte heyecanın en temel kurallarından birisi, bir şeyi ilk kez yapıyor oluşunuzdur. Ancak bazen bir şeyi ilk kez yapıyor olsanız bile heyecan duyamayacağınız bir noktaya gelebilirsiniz. 

Heyecan Duyamamak - Friendz10

Bu durum ise çok uzun süre istediğiniz bir şeye ulaşmaya çalışıp da ulaşamamanızla ilgilidir. Onca çabaya rağmen, onca emeğe rağmen, uzun zaman boyunca ulaşamadığınız bir şey zamanla sizin içinizdeki heyecanını kaybeder. Ve uzun zaman sonra o şeye ulaşsanız bile, bu sizin için bir ilk olsa bile bundan heyecan duymayabilirsiniz. Çünkü artık heyecanınızı kaybetmişsinizdir. 

Heyecan Duyamamak - Friendz10

Artık o şeye ulaşmaktan veya ulaşmaya çalışmaktan o kadar çok bıkmışsınızdır ki sizin için heyecanlı bir anlamı kalmamıştır. Bir anlamı kalmamıştır çünkü artık ona ulaşmaya çalışmaktan insan bıkmıştır ve ilk kez deneyebiliyor olsa bile heyecan duyamamaktadır. Bir şey ilk kez denediğimizde heyecan duyamamanın bir diğer sebebi de o şeyi hiç önemsemiyor oluşumuzdur. Mesela varsayalım siz motosiklet kullanmayı hiç umursamıyorsanız o zaman motosikleti ilk kez kullandığınızda bu sizin için bir anlam ifade etmeyecektir. 

Yorumlar

  • Artık doygunluktan oluyor sanırım

  • ay bu his çok kötü

  • Hayat insanı enteresan hallere sokabilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun