Mayıs 03, 2024

Her Şeyi Yapmak Yetersiz Kalabilir – Firendz10

Bazı insanlar sevdikleri ve aile olarak gördükleri insanlar için her şeyi yapabilirler. Hatta olay öyle bir noktaya gelir ki böyle insanlar sıradan birisi için yapsanız son derece absürt duracak kadar saçma fedakarlıklar her şey ama her şey o aile ya da sevilen insan için yapılabilir. Ancak bu kadar fazla fedakarlık ve sevgi bir insanın değerini düşürmekten başka bir sonuca yol açmaz ve fedakarlık yapan taraf için büyük bir hüsran olabilir.

Her Şeyi Yapmak Yetersiz Kalabilir – Firendz10

Bu örnekte kişi sevdiği bir insan için harika bir kariyeri bırakabilen, gerektiğinde tüm maddi ve manevi yükü üstlenebilen harika, korumacı ve fedakar birisi olsun. Böyle bir örnekte ilk başta fedakarlıkları yapan kişi iyi gözükebilir. Ama günün sonunda böyle bir insan aslında kendisi için son derece büyük bir kötülük yapmış olacaktır çünkü fazla fedakarlıkla kendi değerini düşürecektir.

Her Şeyi Yapmak Yetersiz Kalabilir – Firendz10

Bu insan mesleğinden vazgeçince kendi statüsünü düşürecektir. Bu insan maddi yükleri çektikçe fakirleşecek, manevi yükleri çektikçe de psikolojik olarak son derece zor durumlarda kalacaktır. Bir nevi kendisini köleye kendi elleriyle dönüştürecektir. Köleye dönüşmüş birisinin yaptığı fedakarlıklar da fedakarlık yapılan kişi tarafından görev olarak algılanmaya başlayacağı için aslında değeri kalmayacak ve bu mükemmel insan günün sonunda bir şekilde ihanete uğrayacaktır. Her şeyi yapmak bu sebeplerle bazen yetersiz kalabilir.

Yorumlar

  • Bir insan hiçbir insan için her şeyi yapmamalı

  • İnsanın sınırı aklındaki bariyerleridir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Gerçek Özgürlük

Gerçek Özgürlük

Sonuçların Nedenlerden Daha Önemli Olması – Friendz10
Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gerçek Özgürlük

probiyotik
bubble30
Nielawore

NOT ALL GALAXIES ARE SPIRAL!: I ZWICKY 18

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun