Mayıs 03, 2024

En Kötüsünü Görmek Mutlu Hissetmemizi Sağlar – Friendz10

Bazen yaşadığı hayatlardan şikayet eden insanlar gördüğüm oluyor. Hayatın her alanında şikayet edilecek unsurlar vardır. Hiçbir şey mükemmel değildir. Ancak bazı şeylerde şikayet edilecek daha fazla şey vardır. Yani hayatın bazı kısımları çok daha kötüdür. Örneğin pek çok insan gibi bir hayayı olan birisini düşünelim. Bu insanın yaşayabileceği bir evi olsun, arkadaşları olsun ve ailesi olsun. Ama yine de mutsuz olduğunu hayal edin. Mutsuzdur çünkü kötü bir durumda hiç kalmamıştır.

En Kötüsünü Görmek Mutlu Hissetmemizi Sağlar – Friendz10

Eğer bu insan evinin olmadığı ve arkadaşlarının olmadığı bir hayat sürdükten sonra tekrardan sıradan hayatına geri dönse o zaman bu insanın aslında mutlu olduğunu görebiliriz. Çünkü başını sokabileceği bir evinin, arkadaşlarının ve ailesinin kıymetini anlamış olur bu insan. Anladığı için de sahip olduklarının kıymetini bilir ve mutlu hissetmeye başlar. Mutlu olmanın en iyi yolu elimizde olanların kıymetini anlayabileceğimiz zorluklar yaşamamızdır.

En Kötüsünü Görmek Mutlu Hissetmemizi Sağlar – Friendz10

Biz eğer bu zorlukları yaşamasak genellikle elinizdekileri kıymetini anlayamayacak pozisyonlara düşebiliriz. Anlamazsak mutsuz hissetmeye devam ederiz. Birazcık olsun yaşadığımız hayatlardan uzaklaşıp başka hayatlar yaşamakta her zaman uzun vadede fayda vardır. Bu zorlukları aştığımız takdirde ise hem başarının hem de zorluğun ne olduğunu bilerek her zaman için daha mutlu olacağımız bir hayat yaşayabiliriz. 

Yorumlar

  • Elimizdekilerin kıymetini anlamak için iyi bir yol

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Yazı Yolculuğu

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun