Mayıs 14, 2024

Davranış Kalıpları – Friendz10

Çevremizde olan pek çok insanın davranışları arasında bir bağlantı sağlamaya çalıştığımızda aslında pek çoğunun davranışları arasında ortak noktalar yakalayabiliriz. Bu ortak noktalar çok çeşitli olsa da yine de ortak noktadır. Böylece insanların davranışları arasında ortak noktaların olduğunu ve ortak bakış açıları ve fikirlerin de olduğunu anlayabiliriz.

Davranış Kalıpları – Friendz10

Buradan yapılabilecek başka bir çıkarım ise ortak davranışlara sahip insanların benzer geçmiş yaşamlara da sahip olabilecekleridir. Örneğin çok sinirli olan iki insanın geçmişinde babası ile ilgili sorunları olabilir. Bu sadece benim varsayımım ama olabilir. Bu varsayıma devam edersek o zaman belli bir geçmişe sahip pek çok insanın aynı davranışları sergileyeceği ya da belli davranışları sergileyen insanların belli bir geçmişe sahip olacağını düşünebiliriz.

Davranış Kalıpları – Friendz10

Yani insanlar birbirlerinden o kadar da farklı olmayabilir aslında. Tabi burada genelleme yapıyorum herkes aynı olacak diye bir şey yok ama insanların büyük bir kesimini yakalayacak bir genelleme yapma çabası içerisindeyim. Neyse sonuç olarak ortaya belli davranış kalıpları çıkarmış olduk ve bu davranış kalıpları ile insanları kategorize ettiğimizde insanların o kadar da farklı olmadıkları sonucuna varmış oluyoruz. Davranış kalıpları zaman içinde daha da zenginleştirilmiş derinleştirilerek insanlar hakkında daha keskin öngörüler yapılması sağlanabilir. 

Yorumlar

  • Her şey değişebilir

  • Tutarlı bir varsayım olabilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İsteği Anlamak

İsteği Anlamak

Risk Büyüdükçe Kazanç da Büyür – Friendz10

Risk Büyüdükçe Kazanç da Büyür – Friendz10

Kolayı Başarmak Başarı Değildir – Friendz10

Kolayı Başarmak Başarı Değildir – Friendz10

Son Oyun – Friendz10

Son Oyun – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İsteği Anlamak

probiyotik
bubble30
Nielawore

GÖKYÜZÜNDEKİ KIRMIZI GÜL: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun