Günümüz dünyasında geçmişe kıyasla en çok var olan duygulardan birisi nedir diye baktığımız zaman kesinlikle kıskançlık olduğunu söyleyebiliriz. Günümüz dünyasına kıskançlık dünyası bile diyebilmemiz son derece mümkün. Peki nedir bu kıskançlığın sebebi diye bakacak olursak, yani neden bu kadar arttı diye bir soru soracak olursak aslında bunun sebebinin artık insanların diğer bütün insanların hayatlarını görebilme imkanının olması olduğunu söyleyebiliriz. Evet. Sosyal medya sayesinde, televizyon sayesinde artık insanlar başka insanların hayatlarını görebiliyorlar.
Başka insanların hayatlarını görebildikçe de aslında kendi hayatlarının o kadar da iyi olmadığını fark edip kıskanmaya başlıyorlar. Ve kendi yaşamak istedikleri şeyleri yaşayamadıklarını ama başkalarının bu duygu durumlarını yaşayabildiklerini fark ediyorlar. Böylece kıskançlık başlamış oluyor. Günümüz dünyası kıskançlık dünyasından başka bir şey değil aslında. İnsanlar birbirine oldukça kıskanır hale geldi. Herkes birini başka biriyle kıyaslıyor veya kendisini başkalarıyla kıyaslıyor. Halinden memnun olmak son derece zor bir hale geldi günümüzde.
İnsanların kendi hayatından memnun olmasının bu kadar zor bir hale geldiği bir dünyada, gerçekten de çoğu şeyin artık kıskançlıktan olduğunu söyleyebiliriz. ve bu kıskançlık her geçen gün daha da artıyor. Çünkü insanlar kendi yaşayamadıklarını başkalarının yaşayabildiğini daha çok görüyorlar. İnsanlar birbirlerinin felaketini, birbirlerinin düşüşünü görmeyi daha çok istiyorlar. Özellikle o kıskandıkları insanların düşüşünü görmeyi her şeyden çok ister hale geldiler. Günümüz dünyası tamamen bir kıskançlık dünyası haline geldi. Bakalım bu gidişat daha nereye kadar devam edecek? Hep birlikte göreceğiz.
kaptanfilozof06
Yorumlar
Modern dünyanın en yoğun duygusu
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız