Mayıs 03, 2024

Boş Kalmanın Verdiği Çöküntü – Friendz10

Pek çok insan hayatı boyunca çalışmaktan ve çabalamaktan yakınır durur. Ama burada insanların bilmediği bir detay vardır ve bu detay insanların ruh hali için son derece kritik bir öneme sahiptir. O detay ise insanın boş kaldığı her an daha depresif ve boş bir hale bürünmesidir. Hedefleri olmayan ve boş kalan bir insan her zaman için bataklıkta batan birisine benzer. Hatta olay bir hedef bile değildir olay uğraşacak edecek bir şeylerin olmasıdır.

Boş Kalmanın Verdiği Çöküntü – Friendz10

Bu uğraş bir resim yapmak da olabilir bir yemek yapmak da olabilir. İlle de işinde terfi almak ya da başarılı bir insan olmakla ilgisi yoktur. Önemli olan bir insan için aslında boş kalmamaktır. Ama insan ilk başta bu detayı bilemediği için hiçbir şeyle uğraşmak istemez. Ya da sadece kendi istediği bir şeylerle uğraşmak ister. Ama insanın sadece kendi istediği şeylerle uğraşması da onun için zararlı olabilecek bir durum da yaratabilir.

Boş Kalmanın Verdiği Çöküntü – Friendz10

Örneğin bir insanın en çok sevdiği şey başka insanlarla gezip tozup eğlenmek olsun ki aslında pek çok insan için eğlence yapılmak istenen bir şeydir. Eğer bir insan sadece eğlenirse tüm uğraşı aslında diğer insanlar olacaktır. Bu uğraş sonunda ise insan ne bir şey üretebilecektir ne de bir ilerleme kaydedip kendisine bir şeyler katabilecektir. Çünkü konuşarak insan sadece yeni fikirler edinebilir ama bir fikri uygulamaya sokmak bile belli bir uğraş gerektirir. Bu sebeple insan için en iyisi aslında istemediği bir şey bile olsa bir işle meşgul olmasıdır. Böylece insan bir şeyler üretebileceği bir alanda bulur kendisini.

Yorumlar

  • Her zaman yapacak bir şeyler bulmalıyız

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Gerçek Özgürlük

Gerçek Özgürlük

Sonuçların Nedenlerden Daha Önemli Olması – Friendz10
Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gerçek Özgürlük

probiyotik
bubble30
Nielawore

NOT ALL GALAXIES ARE SPIRAL!: I ZWICKY 18

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun