Ekim 24, 2024

Bir Şeyin Yerine Başka Bir Şey Koymak - Friendz10

Çok uzun süre devam ettirdiğimiz alışkanlıklarımız ya da rutinlerimiz hayatımızda zamanla özel bir yer kaplamaya başlar. Ve o uzun zamandır devam ettirdiğimiz rutinimizi veya alışkanlığımızı bıraktığımız zaman içimizde bir boşluk duygusu hissederiz. Bu boşluk duygusu bizi kimi zaman gerer, kimi zaman üzer, kimi zaman sinirlendirir. Ama ne olursa olsun olumsuz bir duygu bırakır. Ve o boşluğun yerini kapatabilecek bir şeyler ararız.

Bir Şeyin Yerine Başka Bir Şey Koymak - Friendz10

Örneğin, her gün yürüyüş yaptığımızı düşünelim. Yıllar boyunca bunu yaptık ama sonrasında iş değişikliğimiz oldu ve iş değişikliğinden dolayı o günlük yürüyüş rutinimizi yapamadığımızı düşünelim. Çünkü daha çok çalışmaya başladık. İşte o zaman yürüyüşün yerine belki de sakız çiğnemek ya da telefonda bir şeylerle uğraşmak gibi farklı türlü alışkanlıklar koymak isteyebiliriz. Ancak boşalan bir şeyin yerine başka bir şey koymaya çalışmak genellikle bir iradesizlik örneği olarak gösterilebilir.

Bir Şeyin Yerine Başka Bir Şey Koymak - Friendz10

Çünkü ne kadar çok alışmış olursak olalım, bir alışkanlığı bırakmamız genellikle maksimum bir ay sürer. Bir ay boyunca onu yapmadığımız zaman zaten sonrasında bir daha yapmak istemeyiz. Durum böyleyken o boşluğu doldurmaya çalışmak aslında saçma bir davranış oluyor. Ama idareten de olsa yerine bir şeyler birlikte konulabilir. Alışkanlığın yokluğu tamamen geçene kadar. 

Yorumlar

  • Alışkanlıkların cinsine göre değişir ama zor bir durum

  • Aslında o boşlukla yaşamayı da öğrenmek gerekir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Güneş Enerjisi Panelleri ve Kelebekler

bubble30
Nielawore

GİDİŞİM MUHTEŞEM OLACAK: NGC 6210

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun