Nisan 18, 2024

2500 YILDIR KULLANILAN DOĞA HARİKASI: LAVANTA YAĞI

Hava biraz ısınmaya başladığı zaman kırsal bölgelerde ya da özel bahçelerde lavantaların ufak ufak çiçek açmaya başladığının görürsünüz. Morun biraz daha açık bir tonuna sahip olan lavanta, duyanları mest eden bir kokuya sahiptir. Fakat lavanta sıradan bir çiçek değil. Binlerce yıldır yetiştiği Akdeniz ve Hindistan bölgelerinde özellikle lavanta yağı şeklinde şifa vermesi amacıyla kullanılıyor.

Bazı özel işlemlerden geçirilen lavanta, içindeki bileşenler korunarak lavanta yağına dönüştürülür. En az çiçeğin kendisi kadar güzel kokuya sahip olan bu yağ, farklı şekillerde kullanılmaktadır. İlginç bir şekilde lavanta yağı hem psikolojimiz hem de beden sağlığımız üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

2500 YILDIR KULLANILAN DOĞA HARİKASI: LAVANTA YAĞI

LAVANTA YAĞI FAYDALARI

  • Sivilce ve akneleri tedavi eder

Sedef hastalığı, sivilce, akne, alerjik reaksiyonlar ve benzeri cilt hastalıkları mikrop ve bakteri kaynaklı olarak ortaya çıkar. Lavanta yağının içinde antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahip bileşenler bulunduğu için bu cilt hastalıklarını tedavi edici gücü vardır. Bir damla lavanta yağını pamuğa damlatın ve sorunlu bölgeye sürün. Hindistan cevizi yağı ile birlikte kullanırsanız sivilcelerinizi daha oluşmadan yok etmiş olursunuz.

2500 YILDIR KULLANILAN DOĞA HARİKASI: LAVANTA YAĞI
  • Kuru ciltler için etkili bir nemlendiricidir

Egzama ve benzeri cilt hastalıklarının bir numaralı nedeni kuru cilttir. Cildi nemlendirmek her zaman kolay olmaz çünkü nem bariyeri dengesizliği ve alerjiler nedeniyle her ürün kullanılmaz, kullanılsa da işe yaramaz. Lavanta yağı doğal bir ürün olduğu için çok fazla yan etkisi yoktur. Elinize birkaç damla lavanta yağı alıp kuru cildinize masaj yaparsanız kısa süre içerisinde değişimi gözlerinizle göreceksiniz.

2500 YILDIR KULLANILAN DOĞA HARİKASI: LAVANTA YAĞI
  • Sindirim sistemini rahatlatır

Yaşam tarzındaki alışkanlıklar, beslenme sorunları ya da sağlıksız beslenme nedeniyle pek çok kişi sindirim sistemi sorunları, mide rahatsızlıkları, bağırsak problemleri yaşıyor. Böyle bir durum yaşıyorsanız bir bardak suya birkaç damla, daha fazla değil, lavanta yağı damlatıp yemeklerden sonra içerseniz hızlı bir rahatlama hissedersiniz. Mide bulantısı ve kusma gibi rahatsızlıklarda da rahatlatıcı etkisi vardır.

2500 YILDIR KULLANILAN DOĞA HARİKASI: LAVANTA YAĞI
  • Lavanta yağı ile tansiyonunuzu dengeleyebilirsiniz

Tansiyon ve kan dolaşımı problemine sahip olan kişiler ilaç kullansalar bile zaman zaman rahatsız edici ataklar yaşayabilirler. Böyle bir durumda elinize ya da bir pamuğa birkaç damla lavanta yağı damlatın ve şakaklarınıza, bileklerinize, ensenize hafif hafif masaj yapın. Kısa bir süre içerisinde kan basıncınızın ve tansiyonunuzun düştüğünü göreceksiniz.

2500 YILDIR KULLANILAN DOĞA HARİKASI: LAVANTA YAĞI
  • Böcek sokmasına ve mantar enfeksiyonuna iyi gelir

Lavanta yağının içindeki antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahip bileşenler, böcek sokması durumunda yaşanabilen hastalıkların önüne geçer, şişliği indirir ve kaşınmayı azaltır. İlginçtir, böcekler lavantanın güzelim kokusundan uzak dururlar. Aynı özellikleri sayesinde lavanta yağı, cildinizde yaşanan mantar ve benzeri viral enfeksiyonları da tedavi eder. Bir parça pamuğa damlattığınız lavanta yağını sorunlu bölgeye düzenli olarak sürerseniz iyileştiğini ve bir daha tekrar etmediğini görebilirsiniz.

2500 YILDIR KULLANILAN DOĞA HARİKASI: LAVANTA YAĞI
  • Lavanta yağı ile strese elveda deyin

Stres, anksiyete, depresyon, baş ağrısı, gerginlik, migren ve daha pek çok can sıkıcı ruh halinde ya da bu ruh hali kaynaklı rahatsızlıklarda lavanta yağı gerçek anlamda bir şifa kaynağıdır. Bu tür bir durumda lavanta yağını bir buhurdanlık yardımıyla ya da kaynayan suya birkaç damla damlatarak koklarsanız dakikalar içerisinde kaygınızın azaldığını hissedeceksiniz. Bu etkisi sayesinde uyuma zorluğu çekenlerin de uykusunu getirecektir.

2500 YILDIR KULLANILAN DOĞA HARİKASI: LAVANTA YAĞI
  • Solunum yolu hastalıkları üzerinde olumlu etkiye sahiptir

Grip, öksürük, bronşit, soğuk algınlığı, farenjit, bademcik iltihabı, astım ve benzeri solunum yolu rahatsızlıklarından muzdaripseniz kaynamış suya birkaç damla lavanta yağı damlatın ve derin derin soluyun. Bazı durumlarda sırta ve göğse masaj yaparak lavanta yağı sürmek de iyi gelecektir. Antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklerinden yararlanarak ağzınızda ve boğazınızda oluşan iltihapları önlemek için de suyla karıştırdığınız lavanta yağı ile gargara yapabilirsiniz.

2500 YILDIR KULLANILAN DOĞA HARİKASI: LAVANTA YAĞI
  • Adet ağrılarını hafifletir

Bazı adet dönemleri diğerlerinden bile çok daha ağrılı ve sancılı olabilir. Böyle bir durumda bir parça pamuğa birkaç damla lavanta yağı damlatarak bunu solumak ağrıları azaltacaktır. Kesin olmamakla birlikte adet döneminde bir bardak suya damlatılan birkaç damla lavanta yağını içmenin adet söktürücü etki yapacağı ve adet düzensizliğini önleyeceği düşünülüyor.

2500 YILDIR KULLANILAN DOĞA HARİKASI: LAVANTA YAĞI
  • Güneş yanıkları üzerinde tedavi edici bir etkisi vardır

Yaz aylarında ister istemez güneşe fazla maruz kaldığımız zaman cildimizde son derece can sıkıcı güneş yanıkları oluşabilir. Bunların üzerine birkaç damla lavanta yağı damlatmak ağrısını azaltacaktır. Yanık olan bölgeyi nemlendireceği için cilde hasar vermesini önleyecektir. Ferahlatıcı ve rahatlatıcı bir etkisi de olduğu için yarattığı gerginlik en aza inecektir.

2500 YILDIR KULLANILAN DOĞA HARİKASI: LAVANTA YAĞI
  • Güçlü saçlar ve sakallar için lavanta yağı kullanın

Farkında olmasak bile saç ve sakal köklerimiz ister istemez tıkanır ve buralarda minik iltihaplar oluşur. Oluşan bu iltihaplar hem saç ve sakal büyümesini önler hem de saç ve sakalın beslenmesinin önüne geçer. Lavanta yağı antiseptik ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde gözenekleri açar ve iltihabı yok eder. Duştan sonra saçınıza ve sakalınıza sürdüğünüz birkaç damla lavanta yağı sayesinde çok daha güçlü saçlara ve sakallara sahip olabilirsiniz.

2500 YILDIR KULLANILAN DOĞA HARİKASI: LAVANTA YAĞI
  • Cinsel gücü arttırıcı etkisi vardır

Konu hakkında yapılmış kesin sonuçlara sahip bir bilimsel çalışma yok ancak antik dönemdeki lavanta yağı kullanımlarına baktığımız zaman cinsellik üzerinde olumlu bir etki yaptığı düşünülmektedir. Yemeklere, salatalara ya da içeceklere katılacak birkaç damla lavanta yağı, afrodizyak etkisi nedeniyle cinsel gücü arttırabilir.

 

Kaynak: 1

Yorumlar

  • Yüzyılları aşan bir mucize!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"HER DİLDE TÜRKÜLERİN MERAMI BİR" - NECATİ CUMALI
LIKE A SNOWFLAKE THE CIRCUMFERENCE OF TWO BABY STARS
MERKÜR YÜZEYİNDEKİ İSİMLER

MERKÜR YÜZEYİNDEKİ İSİMLER

5 GÜNDE ŞEKERİ BIRAKMA REHBERİ

5 GÜNDE ŞEKERİ BIRAKMA REHBERİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gidişatı Değiştirmek

probiyotik

Et Grubu Ürünler Yenmeli Yenmemeli Mi?

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun