Nisan 29, 2024

GÜNLERCE YUMUŞAK KALAN BİRAZ MAYHOŞ VE BİRAZ TATLI KURABİYE: DONDURULMUŞ AHUDUDULU KURABİYE TARİFİ - Friendz10

Biraz mayhoş ve biraz tatlı tadıyla size lezzet şöleni yaşatacak, görüntüsü ile iştahınızı açacak ve içeriğini glütensiz ve vefan olacak şekilde şıp diye değiştirebileceğiniz dondurulmuş ahududulu kurabiye tarifi ile geldik.

Diğer kurabiye rakiplerinin yanı sıra bu ahududulu kurabiye tarifi günlerce yumuşak kalıyor.

O zaman öğrenelim bakalım nasıl yapılıyor?

GÜNLERCE YUMUŞAK KALAN BİRAZ MAYHOŞ VE BİRAZ TATLI KURABİYE: DONDURULMUŞ AHUDUDULU KURABİYE TARİFİ - Friendz10

İçindekiler

- 200 gram dondurulmuş ahududu (75 gram kadarı kurabiye için küçük parçalar halinde doğranmış)
- 300 gram un (glütensiz de tercih edilebilir)
- 300 gram toz şeker (50 gram ahududu şurubu için 250 gram kurabiye için)
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası (2 kaşık ahududu şurubu için 2 kaşık -3 yemek kaşığı su ile karıştırılmış- kurabiye için)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gram tereyağı (vegan olmasını isterseniz vegan alternatifler kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı süt
- İsteğe bağlı olarak 3 damla kırmızı gıda boyası

Yapılışı

Ahududu Şurubu
Tenceremize çeyrek su bardağı toz şekeri ve 1 su bardağı ahududuyu alıyoruz ve orta ateşte sürekli karıştırarak şurup kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Daha sonra süzgeçten geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Kurabiye
Yarım bardak ahududuyu fazla küçük olmayacak şekilde küçük parçalar halinde doğruyoruz ve bir kaba alıp tekrar dondurucuya koyuyoruz. Büyük bir kapta unumuzu, kabartma tozumuzu, mısır nişastamızı ve tuzumuzu çırpıyoruz. Daha sonra başka bir kapta 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastasını 3 yemek kaşığı su ile ince ve sulu olana kadar karıştırıyoruz. Eğer karıştırıcınız ise onda yoksa mikser ile bir kapta tereyağımızı ve 1 bardak toz şekeri 2-3 dakika kadar krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra bu karışıma mısır nişastası ve su karışımımızı, sütü, süzdüğümüz ve soğuttuğumuz ahududu şurubumuzu ekleyip yavaşça çırparken azar azar unumuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bu aşamada isteğe bağlı olarak gıda boyası da ekleyebilirsiniz. Bu aşamalardan sonra hamurumuzu bir kaseye alıyoruz ve üzerini streç filmle kapatıp 1 saat donduruyoruz. 160 dereceye ayarlayıp ısıttığımız fırınımıza, üzerine yağlı kağıt serdiğimiz ve üzerinde toplamda 12 tane olacak şekilde büyüklüklerini ayarladığımız ve toz şekere bulmadığımız kurabiyelerimizin olduğu tepsimizi (6-6 olarak 2 tepsi yapabilirsiniz) sürüyor ve 15 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra bir spatula yardımı ile kurabiyeleri yuvarlak hale getiriyor ve 5 dakika kadar fırın tepsisinde soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra da afiyetle tüketiyoruz.

Şimdiden ellerinize sağlık Friendz10’un hamarat okurları!

Yorumlar

  • Ahududulu tariflere bayılırım!

  • Yumuşak kalması benim için çok önemli

  • ben de ahududulu tariflere bayılırım! yumuşak kalıyor hem de günlerce!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun