Mart 29, 2024

Kriz Tuhaflaştı

Küresel ekonominin karşısında duran yegane krizlerden birisi hiç şüphesiz yüksek enflasyon. Yüksek enflasyonu da tetikleyen bir numaralı etken muhtemelen yükselen enerji fiyatları. Özellikle doğal gaz fiyatlarında yaşanan yükseliş küresel ekonomi açısından tam bir baş ağrısı.

Kriz Tuhaflaştı

Ancak petrol fiyatlarına baktığımızda bir düşüş görmek mümkün. Peki insanlığın en çok kullandığı enerji kaynaklarından birisi olan petrolün fiyatı düşerken yüksek enflasyon neden hala bir sorun olarak karşımızda? Aslında enerji fiyatları şu an için Avrupa ekonomisi açısından bir sıkıntı gibi duruyor.

Kriz Tuhaflaştı

Çünkü Rusya'nın savaş sebebi ile Avrupa'ya yaptığı yaptırımlar Avrupa'nın doğal gaz bulmasını son derece zor bir hale getiriyor. Enerji Avrupa için bir büyüyen bir sorun. Ancak dünya ekonomileri de Avrupa dışında kalan ülkeler için enerji kaynaklarının fiyatları o kadar da büyük bir sorun olmayabilir. Enerji krizi düşmekte olan petrol fiyatları yüzünden küresel anlamda problem olma niteliğini kaybetmeye başlamış olabilir.

 

NOT: Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Öğrenme Şekli

Öğrenme Şekli

Gidilen Yolda Çelişkide Kalmak – Friendz10

Gidilen Yolda Çelişkide Kalmak – Friendz10

Yapılışını ve Kökenlerini Anlamak Anlamayı Kolaylaştırır – Friendz10
Sabır Kontrolsüzlüğün İlacıdır – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğrenme Şekli

probiyotik

Anadolu'nun Film Ticareti

bubble30
Nielawore

"HIÇKIRIKLAR" -NURULLAH GENÇ

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun