Bugün dünyanın en büyük problemlerinden birisine değineceğiz. Bu problem ise belki de insanlığın en temel ihtiyacına hitap eden, buna vuran barınma kriziyle ilgili. Bugün insanlığın en temel problemlerinden birisi bu aslında. Ne ekonomik sıkıntılar, ne eğitim veya adalet problem, ne yolsuzluk, ne de başka bir şey. En tehlikeli problem veya en temel problem aslında barınma problemi. Aslında bu barınma problemi ekonomik sıkıntılarla da birazcık örtüşüyor. Barınma problemi yani bir ev sahibi olabilmek, yaşanabilecek bir ev sahibi olabilmek ve bu evde yaşayabilmek durumu gerçekten de oldukça tuhaf bir durumla karşı karşıyayız.
Çünkü belki de toplumun büyük bir kısmının kendi evine sahip olma imkanı şu anda yok. Ne bizim ülkemizde var, ne de dünyanın geri kalan kısmında var. Çok büyük bir konut krizi, aşırı yükselmiş fiyatlar ve bir barınma sorunu. Çin'in bazı bölgelerinde insanların tabut evlerde yaşadığını görebilirsiniz. Bir metreye elli santimlik evler. Evet, bu gerçek. Amerika'da insanların sokakta yaşadığını görebilirsiniz. Avrupa'da da bunu görebilirsiniz. Yeraltı tünellerinde yaşayan insanlar var veya bizim ülkemizde pek çok evi olmayan insan görebilirsiniz. Bizim ülkemizde daha farklı yöntemlerle bu insanlar barındırılabiliyor ama sonuç olarak dünyanın her yerinde büyük bir barınma krizi var.
Barınma temel bir ihtiyaç olduğu için, hayatta kalmak için olmazsa olmaz olduğu için barınma konusundaki zorluk, barınma konusundaki kriz, gerçekten de son derece önemli bir kriz aslında. Bir insan barınamazsa, barınacak yer bulamazsa ve bu barınacak yer bulamayan insanların sayısı belli bir sayıyı da aşarsa, toplumda infial olma şansı kaçınılmazdır. Buna engel olamazsınız. Hayatta kalamayan bir insan her şeyi yapabilir. Kış günlerinde barınak bulamayan insanları düşünsenize, bu insanlar hayatta kalmak için her şeyi yapabilirler. Barınak bulamayan insanların sayısının arttığını düşünsenize, bu insanlar her şeyi yapabilirler. İnanılmaz büyük kargaşalar çıkabilir. İnsanlar bugün kiralık evlerde yaşıyorlar ama kiralar da sürekli artıyor. Barınmak giderek zorlaşıyor. Barınma ihtiyacı insanların gelirinin büyük bir kısmının yitirilmesine sebep oluyor. Gerçekten çok büyük bir problem barınma problemi. Nasıl çözüleceği de gerçekten büyük bir gizem.
kaptanfilozof06
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız