Mayıs 02, 2024

OYUK DÜNYA TEORİSİ (II)

Rügen Adası Deneyi, Martin Gardner'in, 1957 yılında yayınlanan, "Fads and Fallacies in The Name of Science" (Bilim Adına Yapılan Yanlışlıklar) adlı kitabında (K62) ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Palomor Dağı Gözlemevi'nden Dr. Kupier, 1946 yılında, Oyuk Dünya Teorisi'ne ilişkin şöyle bir yazı yayınlamıştır:

OYUK DÜNYA TEORİSİ (II)

 "Alman donanması ve hava kuvvetlerinin yüksek düzey yetkilileri Oyuk Dünya Teorisi'ne inanmışlardı. Bunun, özellikle İngiliz donanmasının yerinin saptanmasında yararlı olacağı kanısındaydılar. Çünkü, Dünya'nın içeriye doğru olan eğimi, gözle görülen ışınlardan daha az eğik olan kızılötesi ışınlarla çok uzaktaki noktaların gözlemlenmesine imkan verecekti."

OYUK DÜNYA TEORİSİ (II)

Bu çılgın deneyler inanılmaz gibi geliyor; ancak Nazi ileri gelenleri ve askeri uzmanlar bu teoriye içtenlikle inanmışlardı. Hitler Almanyası'nda gizemcilik ve önsezi, bilimsel araştırma ile eşit düzeye getirilmiş ve bu akıl almaz durum, başta Alman Genelkurmayı ve üst düzey yönetimi olmak üzere, politika liderlerini ve hatta bazı bilginleri bile etkilemiştir.

Yorumlar

  • Acaba olabilir mi?

  • önceki içerikten geldim devamını merak ettiğim için

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

Yazı Yolculuğu

Yazı Yolculuğu

Yazının Evrimi

Yazının Evrimi

Örümcekler Ağlarını Neye Göre Örüyorlar?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

YOU SEE A DYING STAR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun