Mayıs 03, 2024

Ölen Bir Ferdin Verilerini Kim Gömer?

Özellikle sosyal medya kullanımının artması ve internet üzerinde kendimizi ifade etmemizi sağlayan platformların çoğalmasıyla birlikte, çoğumuz internet üzerinde eskisinden çok daha fazla iz bırakır olduk. Facebook profilleri, Twitter hesapları, e-posta mesajları, fotoğraflar, yorumlar, notlar, biyografiler, e-ticaret kayıtları derken, elimizde ne varsa döke saça ilerliyoruz. Peki ama biz öldükten sonra tüm bunlara ne olacak?

Ölen Bir Ferdin Verilerini Kim Gömer?

Amerika’da kurulan LifeEnsured adlı bir şirket, öldükten sonra arkanızda bıraktığınız verilerle sizin adınıza ilgilenerek bu endişeyi ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Sizin adınıza neler yapabilecekleri ise yaşarken sizin yapacağınız tercihlere bağlı. Örneğin Facebook hesabınızı silebiliyor, profilinize son bir veda mesajı yazabiliyor, başkaları tarafından sayfalarınıza yeni yorum yazılmasını engelleyebiliyor, kendi hakkınızda yazdıklarınızı geçmiş zamanla yazılmış hale getirebiliyor ve dilerseniz hesabınızı yönetmesi için sizin istediğiniz birine devredebiliyorlar.

Ölen Bir Ferdin Verilerini Kim Gömer?

Verdikleri hizmetler arasında kullanıcının çektiği tüm fotoğrafların kullanım haklarının serbest bırakılması veya sınırlandırılması, tüm adres listesine son bir veda mektubu gönderilmesi, seçilen kişilere iletilmesini istediğiniz özel mesajların iletilmesi gibi detaylar da var (bir küp altını hangi ağacın altına gömdüğünüz gibi mesela). Üstelik bunu sadece Facebook değil, Paypal ve Flickr gibi platformların da aralarında bulunduğu 30’dan fazla servis için yapıyorlar.

Yorumlar

  • Cidden önemli bir konu bu

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Düzensiz Işıklandırma Bitkileri Nasıl Etkiler? (II)
REM Uykusunda Rüya

REM Uykusunda Rüya

Uyurken Beynimizde Neler Oluyor?

Uyurken Beynimizde Neler Oluyor?

Kepler Teleskobu ve Gezegenleri

Kepler Teleskobu ve Gezegenleri

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gerçek Özgürlük

probiyotik
bubble30
Nielawore

NOT ALL GALAXIES ARE SPIRAL!: I ZWICKY 18

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun