Mayıs 03, 2024

Doğu’nun Dövüş Sanatları (V) – Frindz10

Bir başka mücadele tekniği olan "capoiera" ise, her dövüş sanatının, geliştiği ülkenin kültürel özellikleri­ne sıkı sıkıya bağlı olduğunu kanıtlı­yor. Capoiera, Orta ve Güney Ame­rika'da büyük tarlalarda çalıştırılan zenci köleler arasında doğan bir dö­vüş sporu... Kölelerin geliştirdiği bu teknikte eller bağlı olduğu için. dö­vüşte ağırlık tekme darbelerine veril­miş. Bu sporu yapan bazı dövüşçüler ise daha etkili olmak için ayak par­maklarının arasına ustura yerleştire­rek rakiplerinin vücudunda derin ya­ralar açarlarmış.

Doğu’nun Dövüş Sanatları (V) – Frindz10

Voodoo törenlerinin büyük etkisi, capoiera ile diğer dövüş sanatları arasındaki temel ayrılığı oluşturuyor. Bu öğretide dövüşçü, mistik bir arın­ma ile dış dünyadan kendini soyutla­maya çalışıyor ve bu yanıyla algıla­ma gücünü en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen diğer klasik dövüş sanat­larına ters düşüyor.

Doğu’nun Dövüş Sanatları (V) – Frindz10

Her ordu seçtiği dövüş sitilini geliştiriyor

Bugün, dövüş sanatları giderek da­ha etkili hale getiriliyor ve birçok ülkenin silahlı kuvvetlerinin özel timle­rinin eğitiminde bunlardan yararlanı­lıyor. Amerikan Deniz Piyadeleri'nin taarruz timlerine Filipin kökenli esk­rim sanatı "kali" öğretiliyor. Askerler, bu teknikler sayesinde herhangi bir eşyayı savunma aracı ya da saldın silahı olarak kullanma yeteneğini ka­zanıyorlar. Kimi zaman da, askeri eğitim kamplarında klasik dövüş sanatlarına yeni teknikler geliştiriliyor. Örneğin "krav mağa", çeşitli Uzakdo­ğu dövüş sanatlarından harmanlana­rak İsrail antiterör timleri tarafından bir dövüş tekniği olarak geliştirildi. Bazı uzmanlara göre, 2000'li yılların dövüş sanatının "krav mağa" olacağı ileri sürülüyor.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Düzensiz Işıklandırma Bitkileri Nasıl Etkiler? (II)
REM Uykusunda Rüya

REM Uykusunda Rüya

Uyurken Beynimizde Neler Oluyor?

Uyurken Beynimizde Neler Oluyor?

Kepler Teleskobu ve Gezegenleri

Kepler Teleskobu ve Gezegenleri

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gerçek Özgürlük

probiyotik
bubble30
Nielawore

NOT ALL GALAXIES ARE SPIRAL!: I ZWICKY 18

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun