Mayıs 06, 2024

Çok Yaşlı Penguen

Bialystok Üniversitesi’nden biyolog Piotr Jadwiszczak şöyle açıklıyor: “Çünkü genellikle fosiller birbirinden ayrı kemik parçaları olarak bulunur ve yan yana duran iki ayrı kemik parçasının aynı organizmaya ait olup olmadığını bulmak bile farklı bir uğraştır.” Araştırma ekibi, bulunan bu kuşun 55-60 kg ağırlığında ve yüzerken 1,5 metre uzunluğunda olduğunu tahmin ediyor. Bu da bugünkü ortalama penguen ölçülerinin yaklaşık iki katı demek. Bu özelliği onu bugüne kadar bulunmuş olan en büyük penguen fosili yapıyor.

Çok Yaşlı Penguen

Fosil, aynı zamanda havada uçmaktan, suda yüzmeye geçiş yapan penguenlerin evrimsel süreçte tüylerini güçlendirmek için melanozom yapılarını değiştirme yoluna gittiklerini de gösteriyor. Çünkü su, havadan 800 kat daha yoğun ve uçuş tüylerinden daha güçlü tüyler gerekiyor. Kuzey Karolina Üniversitesi’nden biyolog Marcel van Tuinen’in görüşü ise fosilde bulunan tüy renklerinin bugünkü penguenlerin en yakın akrabaları olan albatros ve fırtına kuşlarındaki oldukça yaygın renklerden olduğu.

Çok Yaşlı Penguen

Bu da penguenlerin evrimsel süreçlerini anlamamıza önemli bir katkı sağlıyor. Bulunan türe Inkayacu paracasensis adı verildi. Anlamı ise Paracas imparatoru. (Paracas: fosilin bulunduğu bölgenin adı.) Bulgular Science dergisinin internet sayfasında yayınlandı.

Yorumlar

  • penguenler bence çok ilginç canlılar

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

REM Uykusunda Rüya

REM Uykusunda Rüya

Mide Ülserinin Sebebi İle İlgili Milli Araştırmamız
Ülserin Sebebi Nedir?

Ülserin Sebebi Nedir?

Mide Ülserinin Sebebi Nedir?

Mide Ülserinin Sebebi Nedir?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kaderin Şekillenmesi

probiyotik

REM Uykusunda Rüya

bubble30
Nielawore

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun