Mayıs 02, 2024

Çiçeklerin Dili Olsa Acaba Nasıl Olurdu?

Çeşit çeşit renkleri ve kokularıyla her çiçeğin ayrı bir anlamı olduğu ve her birinin ayrı bir duyguyu temsil ettiği söylenir. Oysa ne anlatmak istediklerini kendilerine sorsak, belki de sadece ne kadar susadıklarını bize söylemek isteyeceklerdi. İşte Sparkfun Electronics adlı bir şirket, çiçekleri gerçekten konuşturabilmek için Botanicalls Kit adını verdiği bir devre seti tasarlamış ve bunu da internetten pazarlıyor.

Çiçeklerin Dili Olsa Acaba Nasıl Olurdu?

Baskı devre levhası, önceden programlanmış yongalar ve elektronik bileşenlerden oluşan bu seti alıp kılavuzuna uygun bir şekilde birleştiriyorsunuz, ardından devreyi çiçeğin saksısına yerleştiriyorsunuz. Son olarak bir ağ kablosu bağlayıp gücü de verdiğinizde işlem tamam, artık çiçeğinizi dinlemeye başlayabilirsiniz.

Çiçeklerin Dili Olsa Acaba Nasıl Olurdu?

Bu devre ne yapıyor derseniz, sistemi kurgulayıp ağ bağlantılarını gerçekleştirdiğiniz andan itibaren çiçeğiniz sosyal medya üzerinden sizinle konuşarak derdini anlatmaya başlıyor. Şimdilik tek yapabildiği devre üzerindeki algılayıcılar yardımıyla susadığını söylemek ve su verdiğinizde de teşekkür etmekten ibaret. Ama farklı algılayıcılar ve yaratıcı uygulamalar eşliğinde daha farklı mesajlar vermesini sağlamak da mümkün.

Yorumlar

  • Bunu bile yaptılar sonunda demek

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

Yazı Yolculuğu

Yazı Yolculuğu

Yazının Evrimi

Yazının Evrimi

Örümcekler Ağlarını Neye Göre Örüyorlar?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

YOU SEE A DYING STAR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun