Mayıs 17, 2024

Bahane

İnsanlar bir şeyleri yapamadıkları zamanlarda bazı sebepler arayabilirler. Veya bazı sebepler düşünebilirler. Bulunan sebepler bazen mantıklı bazen mantıksız olabilir. Bazen insan kendi hatalarını kabullenemediği için arkasına saklanacak bazı şeyler arar. İşte arkasına saklanılan şeyler de bahaneler oluyor. Aslında insan bahane sunarken dış dünyadan kaçtığından daha fazla kendisinden kaçıyor. Kendisiyle karlı karşıya gelmek istemeyince insan bahaneler üretmeye başlıyor.

Peki ne oluyor bahane üretince? Bahaneler bahaneyi bulan kişiye rahatlık sağladığı için bahaneyi bulan kişi hatayı kendisinde aramakta oldukça zorlanabiliyor. Hadi diyelim hatayı kendisinde aradı. Bu sefer de başka bahaneler ortaya çıkabiliyor.

Bahaneler aynı zamanda insanın kendisine sınırlar koyup kendi kendisini kısıtlamasına sebep oluyor. Mesela çabalayıp yapabileceğiniz bir konuda ufak bir başarısızlıkta bir insan hemen bahane üretip kendisini uzaklaştırmaya çalışınca aslında yapabileceği bir şeyi de yapamamış oluyor. Aslında hayatta en iyisi hiç bahane üretmemek ya da mümkünse bahane üretecek durumlara gelmemek.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

kaptanfilozof06

Yapay Zekanın Büyük Riski

kaptanfilozof06

En Yaşlısı Çok Uzak Değil

kaptanfilozof06

Tatil Süreleri Uzuyor

kaptanfilozof06

Siber Suçlar Ağır Bedellere Neden Oldu

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Yapay Zekanın Büyük Riski

probiyotik

Yalnızlığı Denemek

bubble30

HEM AÇAMADIM HEM BURUŞTU

Nielawore

"GÜLÜN İLKESİ"

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun