Nisan 29, 2024

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA KALAN ŞEYLERİ SEVENLER İÇİN BİREBİR: YATAK ODASI DEKORASYON ÖNERİSİ

Alışılmışın dışında, şöyle herkeste olmayan ama çok da uçup kaçmayan şeyleri seviyorsanız tam sizlik bir yatak odası dekorasyonu ile geldik.

Birçok iç mimar takip ediyorum sosyal medya hesaplarında ve hepsinin ortak kanaati dekorasyonda aynı rengin tonlarını kullanmak yerine birbiriyle uyumlu renkleri kullanmanın daha iyi olduğu. Yani lacivertten başlayıp buz mavisine kadar bütün her şeyin mavi ve tonlarında olduğu bir odaya adım attığınızı hayal ettiğinizde ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz. Görselde bulunan yatak odasında da aynı rengin tonları yerine birbiri ile uyumlu renkler ve çeşitli dokular görüyoruz.

Gelin bu alışılmışın dışında kalan yatak odasına yakından bakalım!

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA KALAN ŞEYLERİ SEVENLER İÇİN BİREBİR: YATAK ODASI DEKORASYON ÖNERİSİ

Renk seçimine öncelikle bayıldığımı söylemem lazım. Ama renklerin çok sıradışı olmadığı da ortada... Ki bence evin her odasına en çok yakışan tonlar bunlar ve ayrıca bu sıradışı dekorda renk seçimlerinin de sıradışı olması abartı olabilirdi bence.

Gelelim dokulara... O nasıl güzel bir kombindir. Kumaş, ahşap, pirinç, deri... Bu üçlü beni bitirdi. Ahşap da sıradan ahşap değil, başlı başına bir star parça. Üzerinde star sayılmaya yakın bir başucu lambası ve koyu ahşap detayları... Aslında ahşap konsol ile uyum sağlamayacak gibi geliyor ama bütün dekor öyle uyum içinde ki onun olmaması düşünülemez bile. Yatak başlığı deri gibi geldi ama kumaş olsa da olur, her türlü o dekoru güzelleştiriyor. Yatak örtüsünün düz beyaz olması da gayet doğru bir tercih olmuş, arkadaki yastığı dekor ile uyumlu bir renk tercih etmek de çok güzel bir tamamlayıcı. DİYORUM BEN.

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA KALAN ŞEYLERİ SEVENLER İÇİN BİREBİR: YATAK ODASI DEKORASYON ÖNERİSİ

Proporsiyonlara değinmeden olmaz. Çünkü aslında asıl alışılmışın dışında kalan kısım bence orada. Hangimiz komodin yerine konsol kullanıyoruz mesela yatak odasında... Yatak başlığı zaten devasa bir büyüklükte. Lamba desek keza benzerlerinden birazcık daha büyük. Odada her şey büyük kısaca. Ama o kadar sade ki göze çarpmıyor.

Tamam çok da sade değil...

Neyse.

Nasıl buldunuz bakalım dekorasyonu?

Yorumlar

  • ay çok güzel değil mi

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun