Mayıs 03, 2025

Osmanlı İmparatorluğu’nda Şehzade Olmak (III)

Kanuni döneminde Şehzade Bayezid'in isyan etmesinden sonra, sancaklara sadece “veliaht şehzade” olan padişahın en büyük oğlu gönderildi. II. Selim'in oğlu III. Murad ve III. Murad'ın oğlu olan III. Mehmed, Manisa' da sancakbeyi olarak görev yaptı.

Osmanlı İmparatorluğu’nda Şehzade Olmak (III)

Ağabeyleri sancak valiliği yaparken; diğer şehzadeler Topkapı Sarayı'nda denetim altında yaşarlardı. Tahta çıkan şehzade kardeşlerini öldürtürdü. 1595'te tahta oturan III. Mehmed döneminde, en büyük şehzade de sancağa gönderilmedi; bütün şehzadeler Topkapı Sarayı’nda yaşamaya başladılar.

Osmanlı İmparatorluğu’nda Şehzade Olmak (III)

I. Ahmed 1603'te tahta çıktığında, çocuğu olmadığı için kardeşi Şehzade Musta­fa’yı öldürtmedi. Oğulları olduktan sonra da devlet adamları, padişahın kardeşini öldürmesine izin vermediler. Bu tarihten sonra, Osmanlı hanedanının bütün üyeleri Topkapı Sarayı'nda denetim altında yaşadılar.  

Yorumlar

  • Ölüm korkusu çok kötü

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Düellolar ve Sonuçları

Düellolar ve Sonuçları

Veba ve Avrupa

Veba ve Avrupa

Vebadan Adaya Kaçış

Vebadan Adaya Kaçış

Tatarlar ve Veba

Tatarlar ve Veba

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Halkların Yolu

probiyotik

Düellolar ve Sonuçları

bubble30
Nielawore

KUSURDA GÜZELLİK VARDIR: ARP 184

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun