Nisan 28, 2024

Dük Ahmet Paşa

Hakkında tu­tuklama emri çıktı­ğını öğrenen Bon­neval, Venedik’e kaçar ve Avustur­ya'nın hizmetine girer. Saf değiştir­mede kendisi de ünlü olan Prens Eugéne tarafından süva­ri albayı olarak atanır. Bu görevinde, Flandres bölgesindeki kanlı Malplaquet Muhaberesi’nde (1709) Prens Eugéne'in yardımcısı olarak askeri becerisini kanıtlayacak­tır. İspanyol Veraset Savaşı sonrasında Bonneval Kontu Viyana Sarayı'nda büyük iti­bar sahibi olur. Topçu General (Feldzeugmeister) rütbesine terfi ederek Avusturya’nın en köklü piyade alaylarından bi­rinin başına atanır.

Dük Ahmet Paşa

Prens Eugene'in komutası altında Osmanlılara karşı yü­rütülen 1716- 1718 savaşında ve özellikle de,karın boşluğuna aldığı mızrak darbesiyle ağır biçimde yaralandığı Peter­varadin Muharebesi'nde (15 Ağustos 1716) iyice ünlenir. Hıristiyanlık dünyasında bir kahraman olarak yücelti­len Bonneval, Limoges'lu hemşerisi ve dostu Kardinal Dubois'nın desteğiyle, kral ta­rafından bağışlanır. 1716) yılının onunda nekahat dönemi­ni geçirmek için döndüğü Pa­ris'te Marki de Biron’ un kızıy­la evlenir, ancak on gün sonra Avusturya'ya dönmek üzere eşini geride bırakarak Fran­sa'dan ayrılacaktır.

Dük Ahmet Paşa

1724’te Bonneval Brük­sel'dedir. Avrupa çapında yankılanan eşi benzeri görül­memiş olay o sıra patlak verir. Hollanda Valisi Marki de Prié’nin eşi ve kızı İspanya sa­rayında sözde bir skandal yaşandığı dedikodusunu yayar­lar: Kont Bonneval akrabası olan kraliçenin şerefini koru­mak için derhal harekete ge­çer; Marki de Prié ve bütün ai­lesine ağır hakaretler yağdırır. Ardından Prens Eugéne'i de düelloya davet etmekten çekinmeyecektir. Sonuçta, disiplinsizlik suçuyla bir yıl süre ile Viyana'dan birkaç kilo­metre uzaklıktaki Spielberg Kalesi’nde kalebentliğe mah­kûm edilir. 1726'nın ocak ayında serbest bırakılınca tekrar Venedik'e sığınır.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Osmanlı Marjinalleri: Hokkabazlar

Osmanlı Marjinalleri: Hokkabazlar

Şah ve Satranç

Şah ve Satranç

Satranç ve Şah

Satranç ve Şah

Mikrodalga Fırının Prensibi

Mikrodalga Fırının Prensibi

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çıkarlara Uymak

probiyotik

Osmanlı Marjinalleri: Hokkabazlar

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun